KAportal Policija spremna za Martinje: Akcija počinje već večeras, pogledajte po kojem kriteriju su izabrane lokacije policijskih "čeka" | Karlovački informativni web portal

Policija spremna za Martinje: Akcija počinje već večeras, pogledajte po kojem kriteriju su izabrane lokacije policijskih “čeka”

foto Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Karlovačka policija najavila je svoju već tradicionalnu akciju hvatanja pijanih vozača koji u čašicu vole zaviriti povodom narodnog običaja Martinja. Krštenje mošta se slavi na ovom području pa će policija u pojačanom nadzoru prometa biti od večeras do 12. studenog.

– Nadzor vozača provodit će se na lokacijama koje se statistički, ali i iskustveno iskazuju kao ugrožene u pogledu činjenja prometnih prekršaja i događanja prometnih nesreća zbog vožnje pod utjecajem alkohola. Uspostavit će se veći broj kontrolnih punktova čije će se lokacije češće mijenjati, kažu u policiji.

Kao upozorenje vozačima, napominju, mogu poslužiti i prošlogodišnji rezultati Martinja, kada je na području Republike Hrvatske, na vožnju pod utjecajem alkohola i droga, ukupno kontrolirano 8.456 vozača. Od tog broja, pod utjecajem alkohola zatečeno je 729 vozača, a 11 vozača je odbilo alkotestiranje.

Također, 5 vozača na preliminarnom testiranju na droge bilo je pozitivno, dok je 16 odbilo testiranje na droge. Najveći broj vozača koji su upravljali vozilom pod utjecajem alkohola bio je u dobnoj skupini od 25 do 30 godina – 174 vozača, od 31 do 40 godina – 167 vozača, te od 18 do 24 godine – 160 vozača. Najveći broj vozača imao je koncentraciju alkohola u rasponu od 0,5 do 1,0 g/kg – 344 vozača.

KAportal.hr

  • Odgovori