KAportal Rame uz rame uz legendu Zoë Wanamaker, Zrinka Cvitešić oduševila na premijeri predstave "Two Ladies" u Bridge Theatru | Karlovački informativni web portal

Rame uz rame uz legendu Zoë Wanamaker, Zrinka Cvitešić oduševila na premijeri predstave “Two Ladies” u Bridge Theatru

Davor Puklavec/PIXSELL

Karlovčanka Zrinka Cvitešić još je jednom zablistala na londonskoj kazališnoj pozornici, ovog puta u čuvenom Bridge Theatre u predstavi Nicholasa Hytnera “Two Ladies” o dvije prve dame koje se upoznaju i sprijateljuju tijekom velikog političkog summita. Legenda britanskog glumišta Zoë Wanamaker (Helen) u ulozi je prve dame Francuske, a Zrinka Cvitešić (Sophia) prva je dama SAD-a – iako su neki detalji pomalo izmijenjeni jasno je da je riječ o aktualnom tekstu i više nego očitoj aluziji na Macrona i Trumpa.

“Odlučna i inteligentna izvedba…”, “… vrlo uvjerljivo prikazuje mučnu Sophijinu prošlost i želju da pokaže svijetu da je puno više od glamuroznog predsjednikovog “dodatka”…”, “Velika Zoë Wanamaker i hrvatska glumica Zrinka Cvitešić pružile su sjajne, dramatično kontrastne, izvedbe – Wannamaker sa svojom oštrinom, Cvitešić u “mačkastom” i krhkom izdanju…”.

Redaju se pohvale na račun glumačkog para u gotovo svim britanskim tiskovinama i portalima, iako istovremeno sama predstava u cjelini nije dobila pretjerano dobre ocjene. Dosta je prigovora na ubrzano zaplitanje i rasplitanje radnje te na nelogičnosti, ali to ne umanjuje pohvale glumicama.

Kako zaključuje Sarah Crompton na kazališnom portalu “Whatsonstage”: “Unatoč svemu tome, Wanamaker i Cvitešić blistaju i zadržavaju pozornost publike na predstavi. Prva je posebno sjajna u sugeriranju ranjivosti ispod hladne i oštre vanjštine, a druga u pronalaženju složenosti u liku koji je mogao djelovati sasvim lutkasto”.

KAportal.hr

  • Odgovori