KAportal Riječka umjetnica Tanja Blašković od utorka do četvrtka gostuje u Karlovcu u okviru programa udruge KA-MATRIX | Karlovački informativni web portal

Riječka umjetnica Tanja Blašković od utorka do četvrtka gostuje u Karlovcu u okviru programa udruge KA-MATRIX

Karlovačka udruga KA-MATRIX u okviru ovogodišnjeg programa Nova kultura _ Hibridni grad 019. od 5. do 7. studenog organizira gostovanje poznate riječke umjetnice i pedagoginje Tanje Blašković koja će održati radionice za djecu i odrasle na temu recikliranja plastike.

U okviru svog gostovanja umjetnica će kroz rad s djecom (i odraslima) korištenjem recikliranog materijala (plastične vrećice) proizvesti reciklažne radove i instalacije kojima će se osim umjetničkim i kreativnim izražavanjem sudionicima skrenuti pažnja o potrebi očuvanja okoliša i mogućnostima pretvaranja umjetnosti u svakodnevni aktivizam.

Radovi će biti postavljeni na Maloj sceni Hrvatskog doma, a potom i u prostorima karlovačkih osnovnih škola.

Radionice su prvenstveno namijenjene osmoškolcima (5. studeni od 11:30 i 17:30), a u slučaju većeg interesa organizirat će se i radionica za odrasle i to 5.11. u večernjim satima.

Izložba radova nastalih na radionicama i razgovor s gostujućom umjetnicom i voditeljicom radionica bit će otvorena u srijedu u 17 sati, a izložba će se na Maloj sceni Hrvatskog doma moći pogledati do subote 9. studenog, nakon čega je zamišljeno da putuje po osnovnim školama i udrugama u Karlovcu i Karlovačkoj županiji.

  • Prijave i informacije o radionici moguće su putem maila info@ka-matrix.hr ili na mobitel 0954446880.

    KAportal.hr

  • Odgovori