KAportal Rukometaši Dominik Smojver i Luka Prezelj nova su pojačanja slovenskog prvoligaša | Karlovački informativni web portal

Rukometaši Dominik Smojver i Luka Prezelj nova su pojačanja slovenskog prvoligaša

IMG-20160708-WA0000Bivši karlovački juniorski reprezentativci Dominik Smojver (24) koji igra na poziciji kružnog napadač i vratar Luka Prezelj (23) nova su pojačanja slovenskog prvoligaša MRD Dobova. Smojveru je to već treći inozemni klub i spravom nosi epitet karlovačkog rukometnog internacionalca dok će se talentirani Prezelj nakon nekoliko proba i ponuda iz Njemačke ipak prvo okušati u susjednoj Sloveniji.

Smojver je u redove slovenskog prvoligaša kojeg trenira mladi Aleš Sirk došao iz Banjalučkog RK Borac, a prije toga bio je u mađarskom FKSE Orshazi i bio je meta mnogih stranih klubova, ali očito su Slovenci bili najbrži i najuporniji.

Drugi karlovački rukometaš Luka Prezelj koji spada u red najtalentiranijih vratara sa izuzetnim fizičkim predispozicijama prešao je iz RK Dubovac u kojem je održavao formu i čekao strani angažman. Inače, Luka potječe iz poznate karlovačke rukometne obitelji čiji je djed Mihajlo Prezelj bio začetnik malog rukometa u Karlovcu.

U slovenskom prvoligašu izuzetno su zadovoljni akvizicijom karlovačkog dvojca. Na probnim treninzima obojica su oduševili i u potpunosti zadovoljili apetite nove uprave kojoj je prošle godine pošlo za rukom nakon dugih 14 godina ponovno uvesti klub u najelitnije slovensko društvo.

– Klub je odlično organiziran i nudi optimalne uvjete za trening i natjecanja. Momčad je relativno mlada, ali ne i neiskusna. Nakon što su prošle godine kao povratnik u ligu uspjeli zadržati prvoligaški status u predstojećoj sezoni žele pokušati etablirati se u sredini prvoligaške ljestvice – rekao je Smojver.

  • – Za mene je to novi izazov. Siguran sam da ću opravdati ukazano povjerenje. Uz mene i Dominika u klubu na poziciji lijevog vanjskog igra još i Adam Seferović iz Zagreba. Pokušat ćemo ostvariti primaran cilj, a možda i nešto više ako se za to ukaže prilika – smatra Prezelj.

    Obojica su potpisala dvogodišnji ugovor (1+1), a naravno o rezultatu će ovisiti daljnji nastavak suradnje. Sa priprema kreću već početkom kolovoza. Mladi Karlovčani, a i slovenski prvoligaš, uvjereni su da su sklopili sjajan posao. Vrijeme će pokazati koliko je to točno.

    KAŠonline

  • Odgovori