KAportal S koranskog slapa u Bridge Theatre: Zrinka Cvitešić uz slavnu Zoë Wanamaker opet na londonskim "daskama koje život znače" | Karlovački informativni web portal
PANDEMIJA KORONAVIRUSA

S koranskog slapa u Bridge Theatre: Zrinka Cvitešić uz slavnu Zoë Wanamaker opet na londonskim “daskama koje život znače”

foto: bridgetheatre.co.uk

Još prije nekoliko dana mogli ste je vidjeti kako uživa na Korani i slapu svog djetinjstva, a ovih dana pred njom je početak proba za novu veliku, svjetsku, ulogu. Karlovčanka Zrinka Cvitešić opet će, naime, zaigrati u Londonu, ovog puta u jednom od najzapaženijih britanskih i svjetskih dramskih kazališta – Bridge Theatre.

I opet, baš kao u proslavljenom mjuziklu “Once” (za koji je dobila i prestižnu Laurence Olivier Award), u glavnoj ulozi, odnosno jednoj od dvije glavne uloge, uz slavnu Zoë Wanamaker, u režiji jednog od najvećih dramskih redatelja današnjice, dugogodišnjeg umjetničkog direktora National Theatrea, Nicholasa Hytnera, a na tekst Nancy Harris.

Predstava “Two Ladies” fiktivna je priča o prvoj dami SAD-a (Zrinka Cvitešić) i prvoj dami Francuske (Zoë Wanamaker), koje čekajući da im muževi predsjednici završe važan sastanak u vrijeme svjetske krize i međusobnog sukoba – otkrivaju jedna drugoj svoje živote.

Uz njih, u predstavi glume i Lorna Brown, Raghad Chaar i Yoli Fuller.

Pretpremijera i prva javna izvedba predviđena je za 15. rujna, a velika svečana premijera za 25. rujna. Tempo će, pogotovo u početku biti iscrpljujuć – igrat će se i po osam predstava tjedno.

KAportal.hr

  • Odgovori