KAportal Sa zgrade u Grabriku na terasu pali komadi betonske žbuke - sasipali se kod Centra za mlade, sreća da nitko nije stradao | Karlovački informativni web portal

Sa zgrade u Grabriku na terasu pali komadi betonske žbuke – sasipali se kod Centra za mlade, sreća da nitko nije stradao

Nisu samo stare zgrade u Zvijezdi one koje zbog dotrajalosti prijete prolaznicima. Spoznali su to stanari zgrade u najnovijoj karlovačkoj gradskoj četvrti Grabrik gdje je su sa zgrade na adresi Maksimilijana Vrhovca 13 na terasu doletjeli poveći komadi betonske žbuke. Odlomili su se s jednog balkona i prava je sreća da se u tom trenutku tamo nije nitko našao.

Komadi betona pali su odmah pored brijačnice „Karlo“ i Centra za mlade i mogli su ugroziti živote prolaznika. Sva je sreća, kaže nam jedan stanar, ne može ni zamisliti što bi bilo da je jedan od komada pogodio neko dijete ili prolaznika, pa dodaje da bi ovo morali shvatiti kao ozbiljnu opomenu.

Kod predstavnika za ulaz M. Vrhovca 13 Frane Kaleba prvi je reagirao vlasnik brijačnice Tomislav Pudina, a požalio se i vlasnik obližnjeg lokala.

– Stanari tog ulaza više su puta zatražili od Kaleba da kod upravitelja zgrade tvrtke K-Index isposluje energetsku obnovu fasade koja je izgrađena i useljena prije 35 godina a danas je u vrlo lošem stanju. Odgovor predstavnika na upit kako bi trebalo zatražiti energetsku obnovu uglavnom je bio da bi se trebalo dogovoriti zajedničko uređenje za sva četiri ulaza, jer ako to svaki ulaz radi samostalno bilo bi dosta skuplje i praktički neisplativo. Jedan nam je stanar ispričao i da su i liftovi lošem stanju, stakla na stubištima neuredna, a dalo bi se još podosta toga nabrojati.

  • No sve to može ostati u drugom planu dok s fasade prijeti opasnost.

    KAportal.hr

  • Odgovori