KAportal Šančić i Vučić o izostanku svojih predstavnika u Školskom odboru MIOŠ-a: Pričekajmo tumačenje prosvjetne inspekcije | Karlovački informativni web portal

Šančić i Vučić o izostanku svojih predstavnika u Školskom odboru MIOŠ-a: Pričekajmo tumačenje prosvjetne inspekcije

Rušenje kvoruma na Školskom odboru Mješovite industrijsko – obrtničke škole kad se trebao birati ravnatelj, odnosno ravnateljica bilo je po svemu sudeći upravo kako se u medijima i nagađalo, režirano od strane vladajućeg HDZ-a, odnosno Karlovačke županije kao osnivača ove školske ustanove.

Naime, još prekjučer smo poslali upit pročelniku Upravnog odjela za prosvjetu Željku Šančiću i županu Ivanu Vučiću, kako bi razjasnili zašto se tri člana Školskog odbora koliko je u njega imenovala Karlovačka županije nisu odazvali na sjednicu, a jučer je stigao i odgovor.

– Kontaktirali smo članove Školskog odbora koji su u Mješovito industrijsko – obrtničkoj školi u Karlovcu u ime osnivača i dobili smo odgovor da nisu nazočili sjednici zbog proceduralnih dvojbi oko izbora ravnatelja. Ujedno su neki od njih imali i drugih razloga, stoji u odgovoru koji su supotpisali Šančić i Vučić.

Dodaju da je zbog upitne ispravnosti dosadašnjeg dijela izbora ravnatelja u tijeku inspekcijski nadzor nad ispravnošću postupka jer su prosvjetnoj inspekciji uložene žalbe.

– Najbolje bi bilo sačekati ispravno tumačenje kako bi se donijele odgovarajuće odluke, kažu u Županiji.

 • Podsjetimo, na sjednici Školskog odbora, ali nije pristiglo je samo tri člana i to oni iz redova kolektiva, a nisu se pojavili predstavnici osnivača, odnosno političke vlasti i predstavnica roditelja Nives Tariba iako se na ovoj sjednici trebalo glasovati o novom ravnatelju. HDZ-ova vlast unatoč odličnim rezultatima postojeće, ali izgleda politički nepodobne ravnateljice Snježane Erdeljac ima svog “favorita”, Roberta Erdeljca, koji je karlovačkoj javnosti postao poznat po upisivanju učenika izvan kvote u Šumarskoj školi zbog čega je i smijenjen s mjesta ravnatelja.

  KAportal.hr

 • 5 komentara

  1. U Zakonu o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (XIII Upravljanje školskom ustanovom) nigdje nije predviđen bojkot sjednice školskog odbora kao način rješavanja proceduralnih dvojbi.
   U Zakonu vrlo jasno piše da izbor ravnatelja završava tek ako ministar 15 dana nakon glasanja u školskom odboru ne uskrati suglasnost za imenovanje izabranog ravnatelja. U slučaju proceduralnih pogrešaka ili negativnog nalaza inspekcije to je sasvim dovoljno vremena da zainteresirana ili oštećena strana ministarstvu uputi argumentirani zahtjev za uskratom imenovanja.
   Pohvalno je da se sada jako puno pozornosti pridaje poštivanju procedure. Treba se nadati da će članovi školskog odbora isti visoki kriterij zadržati i pri odlučivanju o kandidatima jer gospodin Erdeljac ne da nije poštivao procedure već nešto puno ozbiljnije: svojevremeno nije poštivao ZAKON!

   • Gdje još imaju te Proceduralne dvojbe? Je pa nisu dobili naputak, nisu ih naputili….
    Hik. Sramota. A dobro je i da se VIDI stanje u našem školstvu. Toliko priče.

    Tako sad opet birajte naše i vaše i nemojte ni slučajno misliti svojom glavom jer može vam porasti i oćelaviti!

  2. Kak je lijepo bit župan, primat plaću, a u školi članovi tvoje stranke (koji nemaju veze sa školom) , očito po preciznim napucima rade nered i krše zakone.
   Ubit kravu zbog jednog bifteka, to je modus operandi HDZ-a.
   A biftek je vjerojatno neko zaposlenje preko veze podobnog upravitelja.
   A krava smo pomalo mi svi.

  3. Bravo g. Petračić, podrška …, samo naprijed…, konačno…,

  4. mozda da se postavi i pitanje njihovih “diploma”? ne znam koji je od njih veci strucnjak za skolstvo…

  Odgovori