KAportal Studiraj u Istri najsuvremeniji informatički fakultet - rujanski upisni rok traje do 17. rujna | Karlovački informativni web portal
PANDEMIJA KORONAVIRUSA

Studiraj u Istri najsuvremeniji informatički fakultet – rujanski upisni rok traje do 17. rujna

Razvoj informacijsko-komunikacijske tehnologije i potražnja za informatičkim kadrovima razlogom su da je 2008. godine pokrenuta inicijativa za osnivanjem studija Informatike. Postupak otvaranja preddiplomskog studija Informatike dovršen je 4. kolovoza 2011. godine kada je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta (MZOS) izdalo dopusnicu za otvaranje spomenutog studija unutar Fakulteta za ekonomiju i turizam “Dr. Mijo Mirković”. Nedugo nakon otvaranja , javila se potreba za diplomskim studijem Informatike koja je dovela da osnivanja Odjela za informacijsko – komunikacijske tehnologije, a u konačnici i do Fakulteta Informatike.

Radi se o atraktivnom studiju deficitarne struke što pokazuju i službene statistike koje ističu kako u EU nedostaje oko pola milijuna informatičara godišnje, a u Hrvatskoj preko tisuću. Samim time, studenti koji završe informatiku neće imati problema sa zapošljavanjem. To potvrđuje i trenutno stanje jer veliki dio studenata pronalazi posao i prije samog završetka studija.

FIPU u sklopu nastave uključuje stručnjake iz prakse u izvođenju kolegija Informatičkog praktikuma. Odaziv organizacija je odličan ,a u praksi sudjeluju poduzeća poput Infobipa, CMGC – a, IN2 , Pente, DHH i brojnih drugih. Rezultati suradnje su pozitivni što pokazuje činjenica da više od 60% studenata nastavlja biti aktivno u poduzeću u kojem su izvodili praksu. U budućnosti imaju za cilj u sklopu inicijative Istra IT land okupiti IT poduzeća s područja cijele Istre.

Na Fakultetu Informatike rade kompetentni mladi nastavni kadrovi te iskusni mentori kako bi postojala ravnoteža između dugogodišnjeg iskustva i praćenja noviteta. Studijski programi prilagođavaju se i prate jednu od najbržih stopa razvoja koju ima informatičko – komunikacijska tehnologija. Uz to, nastavnici prate sklonosti studenata te ih tijekom studija usmjeravaju prema područjima za koje pokazuju posebne sklonosti.

Studij Informatike omogućava stjecanje širokog skupa znanja i vještina iz informatike, jednako kao i sposobnost njihove primjene na probleme u praksi. Za potrebe studija definirani su obvezni kolegiju u okviru kojih se studenti upoznaju s osnovnim temama iz različitog područja informacijskih znanosti i izborni koji pružaju priliku proširivanja znanja iz područja koja su zanimljiva studentu.

Na FIPU studira oko 500 studenata te su u tijeku upisi na prvu godinu preddiplomskog studija, a upisi na diplomski studij bit će krajem rujna i početkom listopada.

Upisi na Fakultet informatike u Puli otvoreni su do 17 . rujna u 15 sati, a više možete pronaći na : https://fipu.unipu.hr

Sponzorirani članak