KAportal Susret uprava planinarskih društava Krka iz Novog Mesta i PD Dubovac | Karlovački informativni web portal

Susret uprava planinarskih društava Krka iz Novog Mesta i PD Dubovac

Godišnji susret vodstava Hrvatskog planinarskog saveza i Planinarske zveze Slovenije s ciljem proširenja uspješne suradnje i na razinu osnovnih planinarskih društava održan je u Planinarskoj kući ‘Zvonimir Plevnik’ na Kalvariji. Sastali su se članovi uprava Planinskog društva Krka iz Novog Mesta i Planinarskog društva Dubovac iz Karlovca. Tijekom gotovo 100-godišnjeg postojanja ta se društva brinu za razvoj planinarstva u Novom Mestu i Karlovcu.

Predsjednici Tone Progar (Novo Mesto) i Miro Palajsa (Dubovac) nazočne su upoznali s organizacijom, radom i aktivnostima svojih društava. Tijekom višesatnog druženja otvoreno je niz tema iz planinarstva – od održavanja planinarskih putova, organizacije i pripreme izleta, škola, gospodarske aktivnosti vezane uz Planinarski dom pri Gospodični i Planinarska kuća Vodice na Žumberku i drugi.

Zaključeno je da su te aktivnosti temelj buduće suradnje a što će se konkretizirati već na slijedećem sastanku koji će se održati u Sloveniji, novomestanskom Planinarskom domu pri Gospodični.

Gosti iz Slovenije su posjetili Stari grad Dubovac i Aqutiku – Slatkovodni akvarij.

KAŠonline

  • Odgovori