KAportal Svaka pomoć je dobrodošla! Utočište za životinje kod Josipdola nema podršku vlasti, a napuštenih životinja je sve više | Karlovački informativni web portal
PANDEMIJA KORONAVIRUSA

Svaka pomoć je dobrodošla! Utočište za životinje kod Josipdola nema podršku vlasti, a napuštenih životinja je sve više

Nakon što je u javnost stigla informacija o teškom stanju u udruzi za zaštitu životinja Šapa u srcu iz Skradnika kraj Josipdola, iz Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba udruzi je poslana pomoć.

Sklonište je udruzi dostavilo 750 kilograma hrane, zdjelice, ogrlice, povodce, deke i ležajeve za pse. Među tim su proizvodima i mnogi koje su Skloništu u Dumovcu donirali građani.

Podsjetimo, KAportal je više puta pisao o udruzi Šapa u srcu i njezinoj voditeljici Anici Pribanić (pogledajte tekst), koja je svoju bezgraničnu ljubav prema četveronožnim ljubimcima zajedno sa svojom obitelji pretočila u pravo utočište za pse. Kako je podrška Grada Ogulina i Općine Josipdola gotovo nikakva, jer vlasti uopće ne prepoznaju problem napuštenih životinja, te važnosti programa kastracije i sterilizacije, udruga i njihovo utočište jedva egzistiraju, pa je svaka pomoć neophodna.

– Prevozeći stvari u Skradnik nastavili smo lanac dobrote koji su počeli Zagrepčani u želji da pomognu psima koji čekaju novi dom i svoje ljude. Kad smo stigli u udrugu Šapa u srcu, vidjeli smo kako je svaka pomoć njihovim psima ne samo dobrodošla, nego i prijeko potrebna. Zato ćemo s članovima udruge ostati u kontaktu i nastaviti im pomagati oko skrbi za njihove štićenike. Građane pozivamo da i sami učine što mogu. Da im je šapa u srcu, najbolje mogu dokazati udomljavanjem pasa iz Skradnika, kazao je Damir Skok, ravnatelj Ustanove Zoološki vrt grada Zagreba u čijem je sastavu Sklonište u Dumovcu.

Ako joj možete pomoći, javite se na Facebook udruge, a donacije se mogu slati na adresu: Udruga Šapa u srcu, Skradnik 16, 47300 Ogulin. Za one koji mogu pomoći financijski, udruga ima IBAN: HR6724020061100675185, International bank number: 7300697653, Swift code: (BIC Code) ESBCHR22.

KAportal.hr/RTL.hr

  • Odgovori