KAportal "Sve O Sofi" - u petak nova premijera u Zorin domu, a za kraj mjeseca stiže gostovanje Kontrast Teatra | Karlovački informativni web portal

“Sve O Sofi” – u petak nova premijera u Zorin domu, a za kraj mjeseca stiže gostovanje Kontrast Teatra

Novu kazališnu sezonu u Zorin domu otvara – premijera. Riječ je o predstavi “S.O.S. ili Sve O Sofi”, u kojoj pod redateljskom palicom mladog slovenskog redatelja Jerneja Kobala igra kompletan profesionalni ansambl Zorin doma, a nastala je na tekst poznatog češkog dramskog pisca Patrika Hartla.

Premijera predstave na programu je u petak u 20 sati, a već u subotu, također u 20 sati, bit će odigrana i repriza za one koji žele vidjeti ovu odličnu, duhovitu i potresnu priču – o namještaju.

U središtu zbivanja ove priče nalazi se jedna sofa. Sofa kao komad namještaja. Sofa koja zbližava i razdvaja, nasmijava i rastužuje.
Sofa koja u sebi ne skriva samo tajne, već i teške prijevare. Sofa na kojoj se voli, mrzi i umire.

Dođite i provjerite zašto je baš ova kazališna sofa posebna?

Glume: Petra Cicvarić, Lovorka Trdin, Peđa Gvozdić, Vanja Gvozdić, Nino Pavleković, Andro Damiš.

  • Nakon dvodnevnog kazališnog druženja s domaćim ansamblom, u ponedjeljak 30. rujna na rasporedu je i prvo ovogodišnje gostovanje u Zorin domu. U goste Karlovcu dolazi Kontrast Teatar s predstavom “Njegovi džepovi puni kamenja”.

    Kontrast teatar je mlada umjetnička organizacija čiji su osnivači prvi međimurski magistri glume i lutkarstva: Matko Buvač i Andro Damiš.

    Predstava “Njegovi džepovi puni kamenja” kroz pregršt komičnih tonova progovara i o tragičnom životu siromašnih seljana. Radnja predstave smještena je u Mačkovec na jezeru Martica, a na toj lokaciji snima se visokobudžetni film gdje uloge statista nose stanovnici sela. Među tim statistima nalaze se i glavni likovi predstave, dvojica neostvarenih mladića koji, ne ostavljajući ništa iza sebe, neprimjetnim ulogama u filmu žele osigurati svoju budućnost, pronaći sebe i ostvariti svoje životne ciljeve.

    Na tekst Marie Jones, redateljica predstave je Barbara Rocco, a u njoj glume Matko Buvač i Andro Damiš.

    KAportal.hr

  • Odgovori