KAportal Svečano otvoren 2. međunarodni FUSE filmski festival - u konkurenciji filmovi mladih iz cijelog svijeta | Karlovački informativni web portal
PANDEMIJA KORONAVIRUSA

Svečano otvoren 2. međunarodni FUSE filmski festival – u konkurenciji filmovi mladih iz cijelog svijeta

foto: Ivan Bebek

Na Maloj sceni Hrvatskog doma sinoć je otvoreno drugo izdanje FUSE (Film Under Severe Experiment) festivala, međunarodnog filmskog festivala eksperimentalnog filma namijenog mladim autorima od 18 do 29 godina života, a u organizaciji Kinokluba Karlovac. Posjetitelji su prilikom otvaranja imali priliku pogledati filmske uratke koji su prošle godine osvojili nagrade u pet kategorija na prvom izdanju FUSE festivala. Prije otvorenja festivala, dugogodišnji član Kinokluba Karlovac i suosnivač FUSE festivala Marko Kekić održao je radionicu eksperimentalnog filma. Sudionike radionice – Karlovčane i goste-autore – pobliže je upoznao s eksperimentalnim filmskim izričajem kroz snimanje jednominutnog eksperimentalnog filma, koji prikazuje interijer i eksterijer Hrvatskog doma.

U sklopu otvaranja FUSE festivala koordinatorica programa Lucija Ćeškić najavila je i ostatak ovogodišnjeg popratnog programa. Među ostalim, otvorila je izložbu GIF-ova koju se može pogledati skeniranjem QR kodova. Izložbu je pripremila Platforma F12, odnosno koordinatorica volontera Anđela Žapčić i Alenka Mance.

U petak 10. svibnja posjetitelje očekuje pregršt događaja na Maloj sceni Hrvatskog doma. Drugi festivalski dan započet će natjecateljskim projekcijama. Prva projekcija započinje u 11 sati i traje do 12:30 h, dok druga projekcija traje od 13 sati do 14:30 h. Uz svaku projekciju bit će i razgovor s autorima filmova. Poslijepodne slijedi novitet na festivalu – okrugli stol koji počinje u 16 sati. Tema okruglog stola povezana je s temom festivala – eksperimentalni filmovi danas. Navečer Mala scena nastavlja biti kino te će u 20 sati posjetitelji moći premijerno pogledati film Ljetnikovac. Redatelj Damir Čučić, prošlogodišnji član žirija FUSE festivala, ove godine će predstaviti svoj najnoviji film o slijepom snimatelju dokumentarnih radiodrama koji se sa sugovornicima upušta u razgovore o djetinjstvu u hotelu na osami. Kinoklub Karlovac organizira FUSE festival u partnerstvu sa Savezom udruga KAoperativa koji upravlja prostorom Male scene Hrvatskog doma, a pokrovitelji ovogodišnjeg festivala su Hrvatski audiovizualni centar, Zajednica tehničke kulture Karlovac te Vodovod i kanalizacija d.o.o. Organizator zahvaljuje i ostalim donatorima te svim posjetiteljima programa prvoga dana te pozivaju zaljubljenike u film da se posjete i ostala dva festivalska dana.

Ulaz na sav program je besplatan.

KAportal.hr

  • Odgovori