KAportal Svi u strahu od novih oborina i vodnog vala - vodostaj Gornje Dobre kod Ogulina od pet sati ujutro ponovo raste | Karlovački informativni web portal
PANDEMIJA KORONAVIRUSA

Svi u strahu od novih oborina i vodnog vala – vodostaj Gornje Dobre kod Ogulina od pet sati ujutro ponovo raste

Đulin ponor u Ogulinu

Kiša ponovo pada, a Ogulinci koji tek čekaju proglašenje elementarne nepogode, strahuju od nove poplave.

Nakon dva dana opadanja, vodostaj rijeke Dobre u Turkovićima je u pet ujutro ponovo počeo rasti i sad iznosi 127 centimetara. Iako je to daleko od kritičnih 338 koliko je prije dva dana dovelo do izljevanja iz korita i do vrha napunilo prirodni sifon – Đulin ponor, svi su na oprezu.

Podsjetimo, još jučer je Stožer civilne zaštite pozvao Ogulince da se pripreme na mogući novi vodni val, te ih uputio da preuzmu vreće s pijeskom za zaštitu svojih domova, kao i da se opskrbe namirnicama za period od nekoliko dana u slučaju da budu odsječeni. Na terenu su sve službe, čak i pripadnici Hrvatske vojske.

Prognoza nikome ne ide na ruku, a najmanje Ogulincima. Karlovčani su također na oprezu, Kupa i Korana su u pripremnom stanju iako već više od 24 sata vodostaji obje rijeke opadaju.

KAportal.hr

POGLEDAJTE VREMENSKU PROGNOZU RTL-a…

  • Jedan komentar

    1. Čim je poplavilo Ogulin, direktoru Hrvatskih voda je voda došla do ušiju i odmah obećava izgradnju sustava obrane od poplava. Zaključak je da Karlovac treba doživiti isto i odmah će se početi rješavati i naš problem….naša beskonačna posla i naše beskonačne laži…nažalost
      U stvari uopće ne vidim izlaz iz ovog beskonačnog kruga “ništa se neće promjeniti”

    Odgovori