KAportal Tko koga? Grad nije tražio da se mijenja program Dana piva, ali su sugerirali da se poslušaju branitelji i otkaže Bajagin koncert?! | Karlovački informativni web portal

Tko koga? Grad nije tražio da se mijenja program Dana piva, ali su sugerirali da se poslušaju branitelji i otkaže Bajagin koncert?!

Grad od Festa nije tražio da mijenja program Dana piva, odnosno, već najavljeni Bajagin koncert, niti je dobio ikakav pisani zahtjev braniteljskih udruga da se to učini. Štoviše, nije bilo ni neformalnih zahtjeva da se otkaže Bajagin nastup.

Izjavila je to dogradonačelnica Andreja Navijalić, zamoljena za komentar na ovu temu, nakon duže od sata strpljivog čekanja da završi ranije dogovoren prijem građana.

Informacije “po gradu”

– Obzirom na informacije koje su se desile po gradu tražili smo da se vidi kakva je trenutna situacija, da se uvaži mišljenje, posebice hrvatskih branitelja i da se vidi što se u tom konceptu može napraviti, kazala je Navijalić i potvrdila da se razgovaralo s Festom “kao što smo razgovarali i  s braniteljima” i to “da se vidi programska shema i zatvori koncept”.

Inače je članica povjerenstva za organizaciju ove manifestacije i kaže da nije ništa novo da se izvođači mijenjaju i pred same Dane piva.

 • – Ono što znamo je da je postojala inicijativa branitelja i na nama je da poslušamo ne samo branitelje nego i ostale građane Karlovca, a posebno branitelje koji su zaslužni i za obranu Karlovca i naše države i važno nam je mišljenje šire javnosti i u tom konceptu su dane smjernice organizatoru da vidi ono što bi bilo najbolje i u kojem smjeru je najbolje složiti programski koncept Dana piva. O Danima piva se inače puno raspravlja pa mislim da je i ovo priča o kojoj valja raspravljati, izjavila je Navijalić.

  Upitana kako to da programski koncept nije bio sporan kada je objavljivan, odgovorila je da se manja pažnja posvećivala izvođačima, veća konceptu.

  Izvođači “s međunarodne razine”?!

  – Mislim da je to trebalo puno prije i ispričavam se svima što je do toga uopće došlo. Kao članica Povjerenstva moram reći da smo se više usmjerili na koncepcijski dio nego na same izvođače, kad se raspravlja, raspravlja se u širem konceptu Dana piva, često puta izvođače manje – više prepustimo financijskim, tehničkim, slobodnim terminima, samom organizatoru da ih predloži, pa s te strane moja isprika, rekla je, između ostalog, Navijalić.

  Smatra da je nađeno dobro rješenje i da kvaliteta izvođača neće biti narušena, podsjeća da nije bilo nikakvih problema oko prošlogodišnjeg nastupa S.A.R.S.-a, te da treba otvarati prostor mladim izvođačima s međunarodne razine u Karlovcu.

  Politički okviri

  – Mislim da smo to pokazali na neki način dobivši i 2014. nagradu kao otvoreni grad u Novom Sadu i da ćemo takav koncept i dalje nastojati zadržati, rekla je Navijalić.

  Odgovarajući na pitanje zašto je Bajagin koncert problem 2018., a nije bio, dvaput, 2011., Navijalić je izjavila:

  – Različite su godine, različiti koncepti, različiti politički okviri i mislim da i u tom konceptu možemo promatrati cijelu ovu situaciju.

  KAportal.hr

 • Jedan komentar

  1. “Dogradonačelnica decidirano ne kaže da je Bajaga otkazan zbog pritiska branitelja, ali ne zna reći ni razlog zbog kojeg je došlo do otkazivanja koncerta.”

   Kaca smija…..

  Odgovori