KAportal Naoružani manijak: Tužna vijest s poznatog eko imanja - Lija je na mjestu pala mrtva, Zrnko se borio za život | Karlovački informativni web portal

Naoružani manijak: Tužna vijest s poznatog eko imanja – Lija je na mjestu pala mrtva, Zrnko se borio za život

foto Facrbook screenshot

Najstarije ekološko imanje u Hrvatskoj Zrno eko objavilo je tužnu vijest. Netko je ubio njihove pse Zrnka i Liju. “Ovaj tjedan ostali smo bez svojih simbola, kolega i prijatelja”, napisali su na Facebooku.

“Zrnko i Lija ubijeni su hladnokrvno iz vatrenog oružja, u neposrednoj blizini našeg imanja. Nisu imali nikakve šanse. Malena Lija, koja nam je osunčala živote prije 3 godine, na mjestu je pala mrtva. Veći Zrnko, koji je s nama već 10 godina, borio se za život dok nije pao u jarak iz kojeg se više ni zubima nije mogao izvući.

Tražili smo ih iz zraka i s kopna; pješke, s motornim vozilima i letjelicama misleći da im se desila neka nezgoda. Kad smo ih našli smrznute tri dana kasnije, shvatili smo da su naišli na zlo koje nisu poznavali. Kroz godine smo nakupili tisuće fotografija i videomaterijala koji slave njihov život i doprinos Zrnu, mnoge od kojih smo podijelili s Vama. Danas djelimo njihov tragičan kraj koji ta dva predivna bića nisu zaslužila.

Naša tuga bi bila umanjena, a naša srca zahvalna, kad njihova žrtva ne bi bila uzaludna te kad bi ono što se njima dogodilo pomoglo da se tako nešto ne dogodi više nikome. Dragi Zrnko i Lija, u našim mislima i srcima ste sada i zauvijek”, stoji u objavi eko imanja na Facebooku.

Građane su zamolili da podijele ovu objavu. Za ubojstvo Zrnka i Lije napravljen je očevid i otvorena istraga za koju je nadležna PP Vrbovec.

  • Vijesti.rtl.hr

  • Odgovori