KAportal U četvrtak nova izložba u Galeriji ZILIK - predstavlja se Mateja Rusak ambijentalnom instalacijom "Snovitost" | Karlovački informativni web portal

U četvrtak nova izložba u Galeriji ZILIK – predstavlja se Mateja Rusak ambijentalnom instalacijom “Snovitost”

U četvrtak u 19 sati u Galeriji ZILIK u Radićevoj ulici otvara se izložba varaždinske akademske likovne umjetnice Mateje Rusak pod tematskim nazivom “Snovitost”.

Magistra likovne pedagogije Mateja Rusak je na ovogodišnjem 46. ZILIK-u održala vrlo kreativne i likovne radionice za djecu pod nazivom “Floralni kalendar”. Nakon prezentacije karakterističnih biljnih motiva koji se javljaju u pojedinom mjesecu svaki polaznik je odabrao jedan mjesec iz kalendara s teksturom određenog biljnog motiva i izveo ga u kombiniranoj tehnici. Na kraju su polaznici s voditeljicom objedinili sve mjesece u jedan kalendar.

Na samostalnoj izložbi u Galeriji ZILIK Mateja Rusak predstavit će se ambijentalnom instalacijom izvedenom u grafičkoj tehnici akvatinte. Izložbeni prostor galerije ZILIK transformirat će se u posve novi prostor ispunjen transparentnim trakama krhkog papira ispunjenog suptilnim prijelazima pastelnih tonova boja koje imaju za cilj potaknuti posjetitelja na sanjarenje. Riječ je o posve neobičnoj izložbi kojom umjetnica želi distancirati posjetitelje od svakodnevnih briga i stresova i omogućiti im boravak u nesvakidašnjem prostoru u kojem se mogu opustiti i posvetiti se sebi i svojim mislima.

KAportal.hr

  • Odgovori