KAportal U Galeriji ZILIK u Radićevoj otvorena izložba/prostorna instalacija Petre Šabić "Simptomi postojanja" | Karlovački informativni web portal

U Galeriji ZILIK u Radićevoj otvorena izložba/prostorna instalacija Petre Šabić “Simptomi postojanja”

U Galeriji ZILIK u Radićevoj ulici od subote se može razgledati izložba/prostorna instalacija mlade zagrebačke umjetnice Petre Šabić “Simptomi postojanja”, koja je dio programa udruge KA-MATRIX “Nova kultura Hibridni grad 019.”.

Riječ je o sedam velikih platna na kojima autorica kombiniranim tehnikama predstavlja svoja unutarnja razmišljanja, ali i prepušta posjetiteljima izložbe da ih sami interpretiraju na svoj način, kao i da se susretnu s vlastitom unutrašnjošću.

– Ovo je ujedno i posljednji puta da pred publikom izlažem ove radove, za koje bih možda najtočnije bilo reći da su “ogledalo unutrašnjosti”. Ne samo moje već svačije i ideja i želja mi je da u svakom pokrenu proces određenih preispitivanja i upoznavanja samog sebe. Inspiracija je dijelom došla od američke likovne scene 80-ih godina prošlog stoljeća, ali i brojnih tekstova od Junga do Freuda. Izložba se može gledati na više načina pa sam primijetila da je dizajneri smatraju dizajnerskom, konceptualni umjetnici konceptualni, a klasična slikarska javnost još je uvijek malo podvojena i ne zna u što bi me svrstala. No, to je u redu, dapače. Nakon ove izložbe u Karlovcu krećem u izradu nečeg novog, a još ni sama nisam siguran što će to točno biti i kako će izgledati, kazala je autorica.

Izložba se može razgledati do 11. studenog.

KAportal.hr

  • Odgovori