KAportal U nedjelju počinje 34. Gljivarski tjedan, donosi izložbe, predavanja i tradicionalne gljivarske izlete | Karlovački informativni web portal
PANDEMIJA KORONAVIRUSA

U nedjelju počinje 34. Gljivarski tjedan, donosi izložbe, predavanja i tradicionalne gljivarske izlete

Izložbom gljiva u Galeriji ZILIK u Radićevoj ulici, u nedjelju u 10 sati počinje 34. Gljivarski tjedan u organizaciji Gljivarskog društva Karlovac. Na izložbi će posjetitelji, osim uživanja u bogatstvu gljiva karlovačkog kraja, moći i saznati više o tome koje su gljive jestive, a koje treba izbjegavati. Osim u nedjelju, izložbe se može razgledati i u ponedjeljak od 9 do 19 sati. I svi građani mogu donijeti gljive na izložbu, ali trebaju to učiniti do subote u 17 sati.

U srijedu, 2. listopada, s početkom u 18:30 sati, u Knjižnici za mlade održat će se predavanje na temu “Iz kulturne povijesti gljiva”. Predavač je prof. dr. sc. Antun Alegro.

Naredni vikend rezerviran je za tradicionalne gljivarske izlete – u subotu 5. listopada je izlet na Muljavu za članove hrvatskih gljivarskih društava, a očekuju se i gosti iz susjednih zemalja. U nedjelju, 6. listopada, Gljivarski tjedan završava izletom za građanstvo u Kozjaču. Polazak je u 9 sati ispred zgrade Suda.

 

  • Odgovori