KAportal U subotu cjelodnevna događanja na i oko Scene - ekološko druženje, Street Art i radionice, poezija... | Karlovački informativni web portal

U subotu cjelodnevna događanja na i oko Scene – ekološko druženje, Street Art i radionice, poezija…

Tijekom cijele subote bit će zabavno i zanimljivo ispred i na Maloj sceni Hrvatskog doma. U jutarnjim satima održava se akcija mladih “Posadi stablo, usadi ideju”, na kojoj će biti besplatna podjela sadnica drveća te ukrasnog grmlja i bilja. Početak je u 10 sati, a u sklopu događanja u hodniku Male Scene biti će postavljen i Panov buvljak “Imam, dam, dobro sam”, a svi će na dar dobiti priču “Kako je Danko postao stablo”. Svi koji žele sudjelovati na Panovom buvljaku neka ponesu viškove za prodaju (odjeća, obuća, knjige, ploče, igračke i sl.) i podlogu za izlaganje stvari.

Posjetitelje očekuju i besplatne grickalice, čaj i kava, a u slučaju lijepog vremena moći će se oprobati i u slacklineu.

U 16 sati počinje program uz gostovanje ARTbeat Street Art Toura u Karlovcu. Projekt je to koji obuhvaća četiri grada (Vukovar, Osijek, Valpovo i Karlovac) uz izuzetno zanimljivu izložbu stickera, koja je ujedno i jedna od prvih ovakve vrste na našim prostorima, a na kojoj se predstavlja više od 200 umjetnika iz cijelog svijeta iz više od 80 država, od Južne Afrike, Meksika, Brazila, SAD-a, preko cijele Europe, pa sve do Filipina i Japana.

U sklopu programa održat će se i radionice izrade stickera te sitotiska, kao i graffiti jam.

Napokon, s početkom u 18 sati održat će se druga pjesnička večer “Poezija na sceni”, u sklopu projekta udruge KA-MATRIX, a na kojoj gostuje nagrađivana zagrebačka pjesnikinja Ana Brnardić.

  • Pjesme je objavljivala u mnogim časopisima, na internetskim portalima, na radiju i TV-u. Pjesme su joj prevedene na engleski, njemački, danski, švedski, talijanski, rumunjski, francuski, poljski, portugalski, španjolski, katalonski, bugarski, mađarski, makedonski, slovenski i albanski jezik. Objavila je knjige Pisaljka nekog mudraca (SKUD IGK, Zagreb; 1998.), Valcer zmija (Matica Hrvatska, Sisak; 2005.), Postanak ptica (HDP, Zagreb; 2009.) te Uzbrdo (VBZ, Zagreb; 2015.). Objavljeni su joj i prijevodi njezinih pjesama i zbirki: Hotel cu muzicieni (rumunjski; Editura Academiei Internationale Orient-Occident, Bukurešt; 2009.) i Fåglarnas tillblivelse (švedski; Rámus förlag, Malmö; 2016.). Za svoje zbirke Ana Brnardić više je puta nagrađivana. Za prvu zbirku Pisaljka nekog mudraca dobila je nagradu Goran za mlade pjesnike (1998.), nagradu Grada Siska (1998.) i nagradu Društva hrvatskih književnika Slavić (1995.), dok je za knjigu Valcer zmija nagrađena Kvirinovom nagradom za najbolju knjigu poezije (2005.).

    Pjesnička večer dio je projekta “Poetika sudjelovanja”, koji se provodi u suradnji s Gimnazijom Karlovac, a kojem su ciljevi produbljivanje odnosa lokalne publike sa suvremenom hrvatskom književnosti te jačanje kapaciteta mladih za sudjelovanje kao angažirane publike u kulturnom životu zajednice. Naime, pjesničku večer s gošćom će voditi i moderirati učenice Gimnazije Karlovac. Uz pjesničku večer, u sklopu projekta sudionice će postaviti i javne čitaonice, tj. plakate za izborom poezije Ane Brnardić, na specifičnim mjestima u gradu, kako bi se zainteresiranim građanima omogućio slobodni i spontani pristup suvremenoj književnosti te unaprijedila kvaliteta života.

    KAportal.hr

  • Odgovori