KAportal U Vojniću ptice mogu biti bezbrižne - "Pticoljupcima" se pridružili i mališani iz 1.b razreda OŠ Vojnić | Karlovački informativni web portal

U Vojniću ptice mogu biti bezbrižne – “Pticoljupcima” se pridružili i mališani iz 1.b razreda OŠ Vojnić

U OŠ Vojnić već petu godinu zaredom nastavlja se projekt “Pticoljupci u akciji” koji je započela i osmislila Anica Globan Kovačić. U malom ornitološkom parku djeca hrane ptičice svakodnevno od studenog do travnja – tijekom tjedna hrani ih po troje učenika svakoga dana, a tijekom vikenda i praznika mališani hrane ptice sa svojim obiteljima. Posla ima i preko ljeta kada se čiste i pune bazeni za ptice i pojilice.

Ove godine u projektu sudjeluju tri razreda – 1.b, 5.b i 6.b. Oni najmlađi, prvašići, započeli su s hranjenjem sredinom listopada, a kada svi dođu na red obavezu će preuzeti 5.b pa potom i 6.b i sigurno je da ptičice nikada neće biti ni gladne ni žedne.

Veliku pomoć pružaju i roditelji i ostali članovi obitelji – tate i djedovi marljivo i redovito rade nove kućice i hranilice, a svi sudjeluju i u nabavci hrane, jer dnevno se potroši najmanje pola kilograma mješavine hrane za ptice i suncokreta.

KAportal.hr

 

  • Odgovori