KAportal U ZATONU Šlamperaj: Zaštitarima bivšega glavnog državnog odvjetnika lopovi ukrali pištolje iz apartmana | Karlovački informativni web portal

U ZATONU Šlamperaj: Zaštitarima bivšega glavnog državnog odvjetnika lopovi ukrali pištolje iz apartmana

foto ilustracija Pixabay.com

Bivši glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan i svi članovi njegove obitelji žive s danonoćnim policijskim osiguranjem. Prema pisanjima medija, Cvitanu, a moguće i članovima njegove obitelji, od ljeta 2016. godine ugrožen je život.

No, prošle subote, dok je bivši glavni državni odvjetnik s obitelji ljetovao u Zatonu, pola njegova osiguranja je razoružano.

Upućeni u događaj kažu da bivšega glavnog tužitelja i njegovu obitelj neprestano čuvaju po dva tjelesna čuvara koji se izmjenjuju u smjenama. Tako je, kažu, bilo i u subotu. Dvojica koji su odradili svoju smjenu vratili su se i dogovorili da zajedno odu do trgovine po hranu, a u apartmanu su ostavili službene pištolje.

Kada su se vratili, njihovih pištolja više nije bilo. Netko je provalio i ukrao im oružje, ali i osobne dokumente, a jednom od njih i službenu policijsku značku, potvrđeno je za Jutarnji list u policiji.

Kad su lopovi shvatili da imaju “vruću robu”, ostavili su je na parkiralištu za službena vozila PU ličko-senjske u Gospiću, gdje su nađeni i pištolji, osobni dokumenti i policijska značka.

  • U četvrtak je šibensko-kninska policija objavila da su uhitili 23-godišnjaka i 30-godišnjaka i sumnjiče ih za seriju teških krađa na području Vodica.

    U priopćenju se ne navodi da su opljačkali i njihove kolege, ali kako doznaje Jutarnji list, dvojac se sumnjiči za seriju teških krađa i jedan pokušaj krađe, a sve na štetu domaćih i stranih turista koji su boravili na području Vodica, gdje se zatekao i Dinko Cvitan.

    Osim velike štete koju su nanijeli i policajcima koji čuvaju Dinka Cvitana, na teret im se stavlja i konkretna šteta od ukupno 125.000 kuna u novcu, nakitu i osobnim stvarima oštećenih. Dvojac je nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja predan policijskom nadzorniku PU šibensko-kninske, a dvojica tjelesnih čuvara iz Cvitanova osiguranja su suspendirani.

    Vijesti.hr

  • Odgovori