KAportal USE-IT turistička mapa Karlovca za mlade turiste predstavljena i u Bruxellesu | Karlovački informativni web portal

USE-IT turistička mapa Karlovca za mlade turiste predstavljena i u Bruxellesu

unnamedGrad Karlovac prvi je hrvatski grad koji je u rujnu ove godine dobio svoju USE-IT turističku mapu namijenjenu mladima, ostvarenu u sklopu inicijative Mapping Lab koju je od sredine prošle godine provodila udruga Carpe Diem s partnerima iz Engleske. Karta je već u distribuciji, u Karlovcu se može pronaći u TIC-u na Korzu ,a ovih dana predstavljena je i u Bruxellesu, na sastanku “Mapping lab” inicijative i mladih iz cijele Europe. USE-IT mape namijenjene su mladim turistima pa su i pisane na osebujan i simpatičan način. Nakon što je Karlovac vrlo uspješno probio led, trenutno je u izradi USE-IT karta Splita, a inicijativa za izradu postoji i u Rijeci te će mladi iz Carpe Diema svojim savjetima pomoći udrugama iz tih gradova.
Sastanak USE-IT-a u Bruxellesu tematizirao je konkretne probleme izrade turističkih mapa za mlade, stil opisivanja lokacija koje mladi odabiru za karte, osnovna kartografska pravila izrade karata te distribuciju već izdanih mapa po cijeloj Europi. Na sastanku su mladi autori karata mogli razmijeniti iskustva, kontakte te ugovoriti buduću suradnju ili dobiti ideje za druga izdanja turističkih mapa gradova iz kojih dolaze. Konferencija koja je potom uslijedila bila je fokusirana na umrežavanje gradova i njihovu turističku promociju po cijeloj Europi.
KAportal.hr
  • 2 komentara

    1. Nego, jesu ovi naši biseri riješili “problemčić” s Amadeusom na karti? 😉

    2. Problemčić je simpatičan,a ovi iz udruge Carpe Diem su EDIT,kakva suluda ideja bez pitanja ikoga objaviti onako nešto.

    Odgovori