KAportal Usred turističke sezone počinju radovi na cesti u Rastokama - mještani ljuti, reagirao i SDP | Karlovački informativni web portal
PANDEMIJA KORONAVIRUSA

Usred turističke sezone počinju radovi na cesti u Rastokama – mještani ljuti, reagirao i SDP

slunj-rastoke_1Prvi pravi ljetni vikend za mnoge je stanovnike na plitvičkoj cesti označio početak turističke sezone, no već prvi dan poslije njega za neke započinje prava noćna mora. Grad Slunj, naime, obavijestio je stanovnike Rastoka da od ponedjeljka 4. srpnja kreću radovi na održavanju prilazne ceste, odnosno prometnice od kućnog broja 11, do kućnog broja 14.

– Tijekom izvođenja radova moguća su povremena kraća zauzimanja javnih i parkirnih površina kao i poseban prometni režim u neposrednom okruženju gradilišta, navode iz Grada, a u isto vrijeme mole za razumijevanje, ali i zahvaljuju na strpljenju.

Radovi do kraja ljeta

Rastočanima će strpljenja doista trebati. Radovi će, naime, trajati, punih 60 dana ili taman do kraja turističke sezone u jednom od najljepših kutaka Karlovačke županije.

Na odluku da se usred sezone krene s radovima reagirao je i SDP. U priopćenju koje je potpisao predsjednik gradske organizacije Zoran Ivšić, SDP-ovci navode da se radi o još jednoj neodgovornoj i nerazumljivoj odluci gradske uprave na čelu s gradonačelnikom Jurom Katićem.

slunj-rastoke_3– SDP grada Slunja nije protiv rada i razvoja bilo kojeg dijela grada, ali smatramo da je termin početka radova trebao biti po završetku vrhunca turističke sezone jer se termin radova mogao pomaknuti i u mjesec listopad .

Turistička zajednica, a mještani?

U razgovoru s gradonačelnikom Katićem obrazložio nam je da je razlog odluke o početku radova donešen iz razloga jer u tom periodu Turistička zajednica grada Slunja ima najmanje prihode od naplate ulaznica turističkim grupama koje obilaze Rastoke. Smatramo da odluka nije korektna prema stanovnicima Rastoka koji upravo u tom periodu ostvaruju najveće prihode tijekom cijele godine, kažu SDP-ovci.

Moglo se kopati i u listopadu

Mišljenja su da je termin radova trebalo pomaknuti u mjesec listopad jer i tada vremenski uvjeti dozvoljavaju izvođenje radova.

– Nejasna je odluka da zbog termina radova financijske gubitke trpe isključivo stanovnici Rastoka, a Turistička zajednica toga bude dobrim dijelom pošteđena. Iz ovoga se može zaključiti da su na najvećem gubitku stanovnici Rastoka što je posljedica toga da se njih od strane Grada Slunja već nekoliko godina zapostavlja i stavlja u drugi plan a upravo na lokalitetu Rastoka grad i Turistička zajednica stiču najveće prihode od turizma, dodaju.

KAportal.hr

  • Odgovori