KAportal Večeras u knjižnici predstavljanje druge knjige pjevačice Danijele Martinović "Šalabahter života: Neopisivo" | Karlovački informativni web portal
PANDEMIJA KORONAVIRUSA

Večeras u knjižnici predstavljanje druge knjige pjevačice Danijele Martinović “Šalabahter života: Neopisivo”

Emica Elvedji/PIXSELL

U Ilirskoj dvorani Gradske knjižnice Ivana Gorana Kovačića večeras u 18 sati bit će predstavljanje druga knjiga poetskih i motivacijskih zapisa poznate hrvatske pjevačice Danijele Martinović pod nazivom “Šalabahter života: Neopisivo”.

Prva knjiga, nazvana samo “Šalabahter života”, objavljena je 2016. godine i vrlo brzo rasprodana. I u svojoj drugoj knjizi Danijela poziva čitatelje u svoj poetski svijet, u nježno lirsko tkanje opservacija o svijetu, ljubavi i ljudima… Katkad meka, katkad nepopustljiva, a katkad nježna i zaljubljena, no uvijek svoja i prepoznatljiva, Danijela se predstavlja kao zrela pjesnikinja koja suvereno vlada zakonitostima poetskoga kazivanja i svakako će iznenaditi, i to ugodno, mnoge čitatelje koji je doživljavaju “samo” kao pop-pjevačicu. Danijela je ozbiljna i duboka osoba, znatiželjna i zaigrana, osoba koja zapravo ima nekoliko ozbiljnih umjetničkih identiteta, i u svima se odlično snalazi.

Čitateljima poklanja nježno lirsko tkanje opservacija o svijetu, ljubavi i ljudima, te jasno daje na znanje: poetski projekt “Šalabahter života” nije bio tek jednokratni, kratki izlet, nego čvrsta, nova okosnica rada umjetnice željne izazova i drugačijih načina komunikacije. U još jednoj neobičnoj zbirci poezije, intimnih uvida, parabola i duhovnih (i duhovitih) naputaka za život, Danijela hrabro polazi od sebe i svojih iskustava, ne bi li ih proslijedila čitatelju, pritom ne skrivajući svoju nevjerojatnu zaigranost i dubinu promišljanja.

KAportal.hr

  • Odgovori