KAportal Večeras u Knjižnici za mlade otvaranje izložbe fotografija Roberta Matakovića "Blend IF" | Karlovački informativni web portal
PANDEMIJA KORONAVIRUSA

Večeras u Knjižnici za mlade otvaranje izložbe fotografija Roberta Matakovića “Blend IF”

Večeras u 18 sati u Knjižnici za mlade održat će se otvorenje izložbe fotografija „Blend IF“ Roberta Matakovića.

Robert Matakovic rođen je u Karlovcu, a živio je u Dugoj Resi prije nego što je kao mali preselio na Rab. Srednju školu proveo je u Senju i zadnju godinu došao u Zagreb. Fotografijom se bavi više od deset godina, a ljubav prema njoj rodila se na Grafičkom fakultetu gdje se prvi put sreo i s tamnom komorom iako je digitalni svijet već bio prisutan.

Trenutačno radi kao marketinški stručnjak za Hrvatski telekom i ima svoj obrt te je jedan od glavnih fotografa za weddinghouse.hr.

Dobitnik je brojnih nagrada, a značajnije su one od strane Zagreb Salona gdje je u dva navrata dobio drugu i onda treću nagradu. Jedna od većih prekretnica u fotografiji bilo mu je i sudjelovanje na Fotosofiji, tečaju koji vodi Damir Hoyka, poznati hrvatski fotograf.

Oblikovanjem digitalno složenih radova u kojima spaja nekoliko kadrova/fotografija uz malo Photoshop magije počeo se baviti tek nedavno iako sam Photoshop koristi dulje nego što se bavi fotografijom.

Postav izložbe možete razgledati do 10. siječnja 2020.

KAportal.hr

  • Odgovori