KAportal VIKEND PROGNOZA: Planirate vikend provesti na otvorenome? Evo gdje možete računati na pljuskove... | Karlovački informativni web portal

VIKEND PROGNOZA: Planirate vikend provesti na otvorenome? Evo gdje možete računati na pljuskove…

Prošloga smo vikenda, bez ijednog tamnog oblačka na nebu, mogli bezbrižno uživati na otvorenome i obaviti sve planirane radove, no ljetne bi nestabilnosti ovoga vikenda mogle malo zakomplicirati planove. Kako bismo vam olakšali, prognozu počinjemo lokacijama na kojima postoji vjerojatnost za grmljavinske pljuskove.

U subotu će to biti zapadniji dijelovi zemlje. U velikom dijelu središnje i gorske Hrvatske te zapadne Slavonije lokalnih pljuskova bit će već rano prijepodne, a na njih možete računati i u drugome dijelu dana. Na širem karlovačkom i sisačkom području moguće je i jače grmljavinsko nevrijeme. U unutrašnjosti Istre i Dalmacije također računajte na popodnevne pljuskove.

Nedjelja će biti povoljnija, pljuskovi će biti rjeđi, uglavnom ih očekujemo poslijepodne uz granicu sa Slovenijom, u Gorskom kotaru, Lici i unutrašnjosti Dalmacije i Istre. Rano ujutro moguća je i magla, najgušća na Kordunu i u Lici, zbog koje bi vidljivost mogla biti smanjena na manje od 100 metara. Unatoč lokalnim nestabilnostima, očekuju nas ljetne temperature: oko 30 °C, noću oko 20 °C, samo u gorju svježije. Nakon pljuska, ondje gdje ih bude, bit će i do 5 °C svježije. Istočna Slavonija, Baranja i Srijem će, pak, postupno iz normalnih ući u sušne uvjete jer slijedi suh, sunčan i vruć vikend, bez kiše.

  • Sjeverni Jadran, osobito okolicu Rijeke, Kvarner i obalna područja Istre, ovog bi vikenda u poslijepodnevnim satima mogao iznenaditi kratkotrajni pljusak. No, vjerujem da neće pokvariti uživanje uz more i u njemu. U Dalmaciji u nedjelju postoji mala vjerojatnost za pljusak i to samo ako se oblak iz zaobalja uspije spustiti do obale. No, vikend će proteći u pretežno sunčanom, vrućem ugođaju. Najtoplije će biti oko podneva, od 31 do 33 °C, a noću se temperatura neće spustiti ispod 23 °C. Dakle, tople tropske noći se nastavljaju. Bura više ne bi trebala stvarati probleme u prometu. U subotu ujutro još bi pod Velebitom mjestimice moglo biti jakih udara, međutim već oko podneva će oslabjeti, a u nedjelju i sasvim prestati.

    RTL.hr

  • Odgovori