KAportal Vozač (28) koji je u Donjem Mekušju usmrtio pješaka (42) bio je pod utjecajem alkohola - utvrđuju se ostale okolnosti nesreće | Karlovački informativni web portal

Vozač (28) koji je u Donjem Mekušju usmrtio pješaka (42) bio je pod utjecajem alkohola – utvrđuju se ostale okolnosti nesreće

foto ilustracija

Policijskim očevidom utvrđeno je da je 28-godišnji vozač bio pod utjecajem alkohola kada je u petak ujutro u 3,20 u karlovačkome predgrađu Donjem Mekušju naletio na 42-godišnjega muškarca koji je poginuo na mjestu nesreće.

Zamjenik županijske državne odvjetnice u Karlovcu Dubravko Skolan rekao je Hini da kriminalističko istraživanje provodi policija, da je vođenje postupka preuzelo Županijsko državno odvjetništvo jer je Općinsko državno odvjetništvo na očevidu utvrdio “da je vozač bio alkoholiziran” te da je u karlovačkoj je bolnici i zbog nesreće je u teškom psihičkom stanju.

Na pitanje novinara je li točna tvrdnja očevidaca da je poginuli muškarac ležao na cesti Skolan je odgovorio kako “uz pijetet prema pokojnom, ali i iz poštovanja prema osobi za koju postoji sumnja na odgovornost, mogu reći da to što pješak eventualno leži na cesti ne znači da ga smiješ pregaziti. U daljnjem postupku utvrđivat će se je li pješak mogao biti viđen, kojom je brzinom vozio automobil, ali u naseljenom mjestu treba uvijek paziti”.

Istaknuo je kako da će od relevantnih pokazatelja ovisiti hoće li se pokrenuti kazneni postupka protiv vozača ili će se obustaviti postupak ako se, dodao je, utvrdi da vozač nije odgovoran za smrt pješaka.

S tim u vezi, objasnio je da će se vještačenjem na vozilu pokazati je li vozač automobilom žrtvu pregazio ili je došlo do udara pješaka koji je hodao, na kojoj udaljenosti od ruba kolnika i kojom brzinom je pješak hodao, a pri tome će biti važno utvrditi je li pješak mogao biti uočen, odnosno kakva je bila osvjetljenost i vidljivost.

  • Skolan je spomenuo i sličan slučaj za koji odgovara pjevač Toni Cetinski rekavši kako je “Cetinski vozio brzinom od osam kilometara na sat, nije mogao znati da iza ugla  netko leži na cesti, a svejedno odgovara za to, ali sigurno ne tako da je, primjerice, vozio, osamdeset kilometara na sat“.

    RTL.hr

  • Odgovori