KAportal VREMENSKA PROGNOZA: Hrvatsku u narednim danima čeka ugodnije vrijeme, ali zbog jedne stvari treba biti na oprezu! | Karlovački informativni web portal
PANDEMIJA KORONAVIRUSA

VREMENSKA PROGNOZA: Hrvatsku u narednim danima čeka ugodnije vrijeme, ali zbog jedne stvari treba biti na oprezu!

Europa je pod oblacima, a upravo po oblacima koji izgledaju kao sitne grudice prepoznajemo hladan zrak. Iz mnogih oblaka, posebno nad srednjom Europom i u alpskom području, padao je snijeg.

Oluja koju smo zvali i Ciara i Sabina odmiče dalje na istok, a na svojoj stražnjoj strani dovukla je na Stari kontinent osjetno hladniju zračnu masu. Iako je nas samo okrznula.

I kod nas danas osjetno hladnije, a u Hrvatskom zagorju očekuje se i slab jutarnji mraz. Na moru temperatura oko 10 i slab do umjeren sjeverozapadni vjetar. Jutro će biti sunčano, a nešto više oblaka bit će u početku u Posavini i Srijemu.

U drugom dijelu dana hladnije nego danas, ali Sunce će dan svakako učiniti ljepšim. Nebo neće biti sasvim vedro, bit će malo do umjereno oblačno, a postoji i mala mogućnost za kratak pljusak.

Na istoku zemlje djelomice sunčano uz vrlo malu mogućnost za malo kiše. Vjetar slab sjeverozapadni, a temperatura do najviše 12 ili 13 Celzija.

I u Dalmaciji većinom sunčano, a pokoji pljusak moguć je uglavnom samo u južnim dijleovima Zagore, na imotskom i vrgoračkom području. Puhat će sjeverozapadni vjetar, nešto izraženiji na otvorenom srednjeg Jadrana i bit će hladnije nego jučer.

U Gorskom kotaru postoji mala mogućnost za pljusak, svega 20 do 30 posto. Drugdje suho, sunčano, svježije nego jučer, ali i dalje pretoplo za ovo doba godine.

U četvrtak opet pojačan jugozapadnjak, ali će biti suho i bez znatnije promjene temperature. Ipak, nakon njega slijedi još jedna fronta koja će u prvom dijelu petka donijeti i prolaznu kišu. Vikend suh i ugodan, u ponedjeljak izraženija južina.I na moru se kiša očekuje u prvom dijelu petka, a pratit će je i promjena smjera vjetra, jugo pa bura i tramontana. Idućih dana mirno.

Pred nama je ugodan dan, biometeorološke prilike se popravljaju i većina ljudi trebala bi se osjećati dobro. Na, oprezu ipak trebaju biti alergičari jer je koncentracija peluda lijeske već dosegnula visoku razinu.

RTL.hr

  • Odgovori