KAportal Vruća politička jesen u G. Stolu: HDZ odbio prijedlog HSP-ovca, uslijedile međusobne optužbe | Karlovački informativni web portal
PANDEMIJA KORONAVIRUSA

Vruća politička jesen u G. Stolu: HDZ odbio prijedlog HSP-ovca, uslijedile međusobne optužbe

Generalski Stol
Generalski Stol

Zanimljiva politička jesen odvija se u Općini Generalski Stol gdje je došlo do sukoba HSP AS-ovog vijećnika Nevena Katića i načelnika Alena Halara (HDZ). To je, međutim, bilo prije pomalo i iznenađujuće odluke županijske organizacije ove stranke da kompletno svi izađu iz stranke.

Naime, Katić je već drugi put zatražio smanjenje komunalnog doprinosa što je HDZ-ova većina odbila, pa ustvrdio da je “Generalski Stol jedna od najskupljih po pitanju komunalnog doprinosa, što je veliki teret za osiromašeno stanovništvo ovog kraja”.

Maćehinski odnos

Kako kaže, vlast u Generalskom Stolu ponaša se maćehinski prema svom stanovništvu i služe sami sebi da bi imali dobre plaće.

Načelnik Halar nije ostao “bez ispaljenog metka”, pa vijećnika prozvao da je za odluku o visini komunalnog doprinosa 2011. godine i sam dignuo ruku, da se nije dobro pripremio za svoj prijedlog koji je dao dan prije sjednice Vijeće, te da “iznosi laži i ne barata činjenicama”. Halar, naime, tvrdi da je Generalski Stol po indeksu razvijenosti druga Općina u Karlovačkoj županiji, odmah iza Draganića.

Katić pak ostaje ustrajan pa za KAportal navodi da je prijedlog o smanjenju komunalnog doprinosa predao još u ožujku, pa ga je predsjednik Vijeća zamolio da tu točku povuče s dnevnog reda i da se stavi na sljedeće vijeće da bi se vijećnici za nju mogli pripremiti, što je i učinio.

Pripreme kao za olimpijadu

– Na sljedećoj sjednici u svibnju te točke nije bilo te sam tada najavio da ću je opet pripremiti za sljedeće vijeće.Za 19.sjednicu koja je bila 22. rujna sam 48 sati prije dostavio materijale pročelniku koji je tu točku pripremio i podijelio svakome vijećniku, kaže Katić te dodaje da ne može vjerovati da se vijećnici HDZ-a nisu mogli pripremiti za tu točku.

– Prošlo je pola godine a oni nisu spremni kao da idu na olimpijadu, to je strašno, možda vam to povjeruju djeca u našem vrtiću kojega otvarate treću godinu za redom. Točno je da sam 2011. glasovao za taj prijedlog koji je bio prezentiran da ga moramo donijeti zakonski i ako bude puno zahtijeva da ćemo cijenu sniziti i ja tu ne vidim ništa sporno, kaže Katić.

Što se tiče indeksa razvijenosti dodaje da se zna kojim se izračunom on dobiva.

– Strašno me zanima na koji način je lokalna samouprava tome pridonijela. Nadalje se tvrdi da ja lažem i da nemamo najneuređeniji centar i da nismo nerazvijeni, očito je da ja živim negdje drugdje i da sam lud kao i većina mještana koji to misle, zaključio je Katić.

KAportal.hr

  • Odgovori