KAportal ZAK otvorio novi salon Dacia, direktor Renault Nissan Adriatica sipao pohvale: Uspjeli su od nemogućeg napraviti moguće | Karlovački informativni web portal
PANDEMIJA KORONAVIRUSA

ZAK otvorio novi salon Dacia, direktor Renault Nissan Adriatica sipao pohvale: Uspjeli su od nemogućeg napraviti moguće

U Prodajno servisnom salonu ZAK u Karlovcu, u srijedu 18. prosinca 2019., otvoren je novi poslovni prostor – salon Dacie, čime je tvrtka ZAK d.o.o. zaokružila cjelinu prodaje novih vozila marki Renault, Nissan i Dacia. Investicijom su odradili uređenje vanjskog dijela objekta s pripadajućom novom propisanom signalizacijom (oznakama) te uređenje parkinga prodaje rabljenih vozila. Najveća investicija ove godine bila im je i investicija u parking – skladište vozila veličine cca 14000 m2.

– Ovom smo investicijom u potpunosti zaokružili koncepciju, cjelinu ponude prema kupcima i korisnicima usluga, gdje uz prodaju vozila imamo post prodajno servisni dio zajedno s limarsko-lakirerskom radionicom. Vjerujem da će našim kupcima odsad biti preglednije, udobnije i kvalitetnije razgledavanje te odabir kod kupnje vozila i sam boravak u prodajno-servisnom centru. Želimo da ovaj objekt bude zaštitni znak Renault Nissan Dacie u našoj županiji i nadam se novi dom u sastavu Renault Hrvatska – naglasila je u pozdravnom govoru direktorica ZAK-a Milena Kostelac čija tvrtka trenutno zapošljava 36 djelatnika.

– Želim se ovom prilikom zahvaliti svim djelatnicima koji su svojim predanim radom doprinijeli zajedničkom uspjehu poduzeća. Posebnu zahvalu upućujem Upravi Renault Hrvatska na potpori, razumijevanju i konstruktivnoj poslovnoj suradnji. Posebno velika zahvala našim korisnicima usluga s kojima se družimo već 30-ak godina – dodala je direktorica ZAK-a.

Skupu se obratio i direktor Renault Nissan Adriatic François Delion koji je funkciju generalnog direktora regije Adriatic preuzeo u ljeto 2016 godine. Pohvalio je tvrtku ZAK i njenu vlasnicu Milenu Kostelac kao primjer odličnog koncesionara, tvrtku koja se konstantno širi i nadograđuje svoju ponudu te je primijetio kako svakih sedam godina predstavi nešto novo u svom radu.

– Kada sam prvi put prije tri godine došao u ZAK odmah sam uvidio da se radi o ozbiljnoj, obiteljskoj tvrtki koja radi odličan posao. Salon je bio premalen za koncepciju prodaje svih naši vozila, ali oni su uspjeli od nemogućega napraviti moguće i na im tome čestitam. Međunarodna priznanja koja su do sada primila potvrda je njihovog profesionalnog i uspješnog rada. Mislim da to puno govori o kakvoj se tvrtki radi.

– Trenutno je tržište električnih vozila u Hrvatskoj još dosta malo i iznosi nekih tri posto, dok je u Europi puno veće. U Europi je do sada prodano 250 tisuća električnih vozila, što nas pozicionira na prvo mjesto. Na još uvijek malom hrvatskom tržištu imamo dosta poteškoća s Vladinim subvencijama, koje danas još nisu dobro posložene, ali se nadamo da će se to u 2020. godini popraviti. Upravo smo lansirali novi Renault ZOE, koji ima puno veću autonomiju s 395 kilometara, s jačom baterijom, i sve to skupa pridonosi da smo apsolutno spremni za to tržište – kazao je Delion.

– U posljednjih pet godina tvrtka na čelu s gđom Kostelac napravila je jako puno. Oni su među našim najvažnijim klijentima. Samo ove godine prodali su 300 vozila Renault Nissan i još 100 Dacia vozila – kazala je između ostaloga direktorica prodajne mreže Gordana Bursač.

Svečanosti otvorenja salona Dacia nazočan je bio i direktor Županijske gospodarske komore Karlovačke županije Damir Furdek.

– Moram kazati da je ZAK ozbiljan i pouzdan partner Županijske komore koji pozitivno posluje. Prije tri godine, 2016., ostvario je dobit od cca 30 posto, a zadnje dvije godine ostvaruje dobit od oko osam posto. To su odlični rezultati za naše gospodarstvo. U rangu tvrtke u Republici Hrvatskoj, poduzetnika trgovine na veliko i malo te popravak motornih vozila, a prema kriteriju ukupnog prihoda i broja zaposlenih za 2018. godinu, tvrtka ZAK je na prvom mjesto od 27 sličnih tvrtki – naglasio je između ostaloga Furdek.

Pored već spomenutih otvorenju su prisustvovali: predstojnik Ureda župana Kristijan Čujko, direktor prodaje Renault Nissan Adriatic Petar Nevistić i brojni poslovni partneri, korisnici usluga i kupci.

PROMO