KAportal Zimsko izdanje Karlovac Dance Festivala donosi plesne predstave, radionice, predavanja... | Karlovački informativni web portal
PANDEMIJA KORONAVIRUSA

Zimsko izdanje Karlovac Dance Festivala donosi plesne predstave, radionice, predavanja…

15202747_1366876993345960_502502664405669876_nKreativnom radionicom i suvremenom plesnom predstavom za djecu “Bilo jednom ispod vode…” večeras je započelo zimsko izdanje Karlovac Dance Festivala. Predstavu zajednički izvode dječji ansambl kreativnog plesa Free Dance te sudionici radionice, koreografiju je osmislila Melita Spahić Bezjak, a ideju i priču Ivana Francišković Olrom. “Bilo jednom ispod vode…” je šaljiva priča o malenom kleniću Nikoli, koji želi biti velik i strašan poput Krampusice,- najveće štuke u okolici. Jednog je dana odluči slijediti i shvati da njen život uopće nije zabavan, jer takva strašna i opasna – nema prijatelja.

U subotu u 11 sati održat će se još jedna plesna radionica, a potom, u 12,30 sati, još jedna izvedba ove predstave, i to kod Slatkovodnog akvarija.

Tamo će u četvrtak u 19 sati biti održana i predstava “Nevidljivi susret(i)” Karlovačkog plesnog ansambla. Predstava je rezultat lijepe suradnje Speleološkog društva Karlovac i Free Dancea. Autori ideje i koncepta su Morana Rožman, Neven Ris i Melita Spahić Bezjak, koja je osmislila i koreografiju. Plešu Željka Kostanjšek, Kristina Mamić, Melita Spahić Bezjak, Miran Barjaković i Tatjana Ćosić. Ulaz na predstavu je besplatan, a u periodu od 18 do 20 sati ulaznica u akvarij bit će 30 kuna.

U Ateljeu suvremenog plesa na Korzu, pak, u petak će plesna povjesničarka, kritičarka i publicistkinja Maja Đurinović održati predavanje o najvećoj hrvatskoj primabalerini, njenom životnom putu, slavi i tugi, pod nazivom “Mia Čorak Slavenska – 100 godina kasnije”.

KAportal.hr

  • Odgovori