KAportal Županija konačno pronašla kupca za svoj udio u Vodoprivredi - najviše, 4,8 milijuna kuna, ponudilo Odvjetničko društvo iz Zagreba | Karlovački informativni web portal

Županija konačno pronašla kupca za svoj udio u Vodoprivredi – najviše, 4,8 milijuna kuna, ponudilo Odvjetničko društvo iz Zagreba

Rujanski pokušaj prodaje udjela Karlovačke županije u Vodoprivredi Karlovac d.d., podignu li županijski vijećnici u četvrtak ruke za to, bit će uspješan, a Županija svoje dionice, koje čine 20,43 posto temeljnog kapitala ove tvrtke, prodati za 4,9 milijuna kuna odvjetničkom društvu Buljat & Partneri iz Zagreba.

Županija je, podsjetimo, nakon nekoliko neuspjelih javnih poziva za prodaju dionica u proteklih godinu dana, u rujnu ponovila javni poziv. Početna cijena tada je bila znatno manja od one u prvom pokušaju – 3,912.000 kuna, lani u studenom iznosila je 5,155.000 kuna – pa postigla, realizira li se prodaja, umalo prvotno traženu cijenu.

Na posljednji su javni poziv, za razliku od prethodnih, kada zainteresiranih nije bilo, Županiji pristigle tri ponude. Aquaterm je ponudio 3,943.401 kunu, sama Vodoprivreda 4,011.685 kuna, a Buljat & Partneri 4,800.000 kuna. Sve su bile pravovaljane, a kako je kriterij za odabir najviša ponuđena cijena, Povjerenstvo za prodaju dionica u Vodoprivredi ocijenilo je da je najpovoljnija ponuda odvjetničkog društva. Kupuje li ono dionice za sebe ili za kakvog tajnovitog kupca, za sad nije poznato.

Na Županijskoj skupštini je da odluku donese, a na županu da sklopi ugovor o prodaji dionica Vodoprivrede. Treća je to tvrtka, nakon Hrvatskog radio Karlovca i Cesta Karlovac, u kojoj će Županija prodati svoje udjele. U HRK-u je 8,2 posto svog udjela prodala Gradu Karlovcu za 80.000 kuna, dok je 25 posto udjela u Cestama unovčila za 8,111.838 kuna od tvrtke ESOP Ceste Karlovac.

KAportal.hr

  • Odgovori