KAportal Županijski sud donio odluku: Petorica osumnjičenih za silovanje djevojčice idu u pritvor! | Karlovački informativni web portal

Županijski sud donio odluku: Petorica osumnjičenih za silovanje djevojčice idu u pritvor!

Županijski sud u Zadru donio je odluku o istražnom zatvoru za petoricu mladića osumnjičenih za silovanje maloljetnice kod Zadra.

“Obzirom na veliki interes vezan za kazneni postupak koji se vodi protiv petorice osumnjičenika zbog kaznenog djela silovanja maloljetnice, obavještavam Vas kako je danas 17. listopada 2019. godine izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zadru, a nakon zaprimanja žalbi stranaka, donijelo odluku u toj pravnoj stvari, vezano za istražni zatvor. Odluka je napisana i otpremljena strankama”, priopćio je Županijski sud u Zadru.

Izvanraspravno vijeće je svoj petorici osumnjičenika odredilo mjesec dana istražnog zatvora, doznaje RTL.

Studenti i građani prosvjedovali su u srijedu navečer pred zadarskim Županijskim sudom zbog nedavne odluke suca istrage Ivana Markovića da se petorica mladića osumnjičenih za silovanje maloljetnice puste na slobodu uz mjere opreza.

“Pravda za djevojčice”, naziv je prosvjeda koji je najavljen za subotu 19. listopada u 10 sati na zagrebačkom Trgu kralja Tomislava, u znak podrške svim žrtvama seksualnog nasilja koje od sustava ne dobivaju adekvatnu zaštitu.

  • Osim u Zagrebu, mirni prosvjedi za subutu su najavljeni i u Zadru, Splitu, Rijeci te Puli i Osijeku.

    RTL.hr

  • Odgovori