NE POMICANJU ROKOVA

Turanjčani: Nikakva odgoda početka gradnje obilaznice nije moguća! U lipnju radovi ili prosvjedi!

Javna nabava je zavšena, odabran je izvođač i zadnja najava je da će u lipnju krenuti radovi, a objašnjenje da bi početak mogao kasniti zbog završetka nasipa naprosto je neprihvatljivo

Zato nikakvo odgađanje početka izgradnje obilaznice nije moguće; ne znamo od kud dožupanici informacija da će se opet pomaknuti rok početka radova.

Izjavila je to Nataša Lemić, predsjednica Udruge Naš Turanj, slijednice građanske inicijative koja se od tragedije i pogibije malog Marka na cesti kroz Turanj, u listopadu 2018. bori za izgradnju “obilaznice koja život znači” i njihovom naselju donosi sigurnije pješačenje i prometovanje.

Ispričala nam je kako su do sad imali odličnu suradnju s gradonačelnikom Damirom Mandićem, sve informacije o projektu, te da je sve do sad dogovoreno s različitim institucijama, od policije i Ministarstva do Hrvatskih cesta, u rokovima i napravljeno.

– Javna nabava je zavšena, odabran je izvođač, koliko mi znamo, GIP Pionir, Grad Karlovac je dao sve resurse da se rješavaju imovinsko-pravni odnosi i zadnja informacija da će se u lipnju krenuti s radovima. Ministar Butković jednom je izjavio da će u siječnju početi gradnja, ne znam od kud mu ta informacija, ali sada je travanj, odabran je izvođač radova na obilaznici i rečno je da u lipnju kreće gradnja, podsjetila je Lemić.

Jučerašnja izjava dožupanice Martine Furdek Hajdin da to možda ipak neće biti u lipnju, ali sigurno hoće ove godine, među stanovnicima Turnja postala je glavna tema. Razočaranje, zabrinutost, osjećaj prevarenosti… samo su dio njihovih reakcija.

– Svi smo razočarani, svi ispituju kad će krenuti, zašto još nije, hoće li u šestom mjesecu i jučer je cijela gungula izbila oko toga zašto je dožupanica izrekla da će se odgađati početak gradnje. Ne znam od kud ta informacija, Karlovačka županija nikada s nama nije komunicirala, niti nas obavještavala o ikakvim razgovaima s Hrvatskim cestama, ne znam od kud dožupanici da govori o obilaznici i kada će ona krenuti; od gradonačelnika smo uvijek dobivali informacije, kazala je Lemić.

Dodala je kako od početka razgovora o izgradnji obilaznice, u kojima sudjeluju i kao predstavnici stanara i roditelja, znaju da radovi ne mogu početi od Turnja i Mostanja zbog projekta Hrvatskih voda, izgradnje nasipa kao dijela sustava obrane od poplava, ali i da im je rečeno da će se obilaznica graditi u etapama pa započeti ili od Vukmanićkog Cerovca ili nadvožnjaka Sajevac, gdje ništa ne sprječava početak radova.

Stoga objašnjenje da bi početak mogao kasniti zbog završetka nasipa naprosto ne mogu prihvatiti. I nikakva odgađanja Turanjčani više niti žele, niti namjeravaju tolerirati. Očekuju početak gradnje u lipnju, ne u nekom drugom mjesecu.

– Imali su dosta vremena od 10. mjeseca 2018., da ne spominjemo sve one prijašnje godine i više obećanja ne prihvaćamo, niti razgovore vodimo. Ne počne li gradnja u lipnju, zadnji vikend u tom mjesecu, petak 26. i nedjelju, 28., mi smo na cesti! I tako svaki sljedeći vikend, dok gradnja ne počne, najavila je Lemić.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest