RADOVI IDU

Dječji vrtić Dubovac do rujna će biti potpuno obnovljen – osim zgrade uređuje se i okoliš, novo ruho vrijedno 8,9 milijuna kuna

Uređenjem ovog i vrtića u Mahičnu, te iduće godine na Baniji, sva djeca zaposlenih roditelja trebala bi imati svoje mjesto u nekom karlovačkom vrtiću

– Usprkos svim poteškoćama vezanim za organizaciju života i posla uslijed pandemije koronavirusa, uspjeli smo organizirati da se na naša dva gradilišta, dječjim vrtićima Mahično i Dubovac nastave radovi. Mahično je pri kraju, slijede neki unutarnji radovi, a na Dubovcu se radovi nastavljaju i uvjereni smo da će i jedan i drugi, do planiranog roka, rujna, biti u funkciji. To je posebno važno s obzirom na naše planove oko uređenja objekata, odnosno broja mjesta u vrtićima jer s ovim vrtićima i onim na Baniji iduće godine, vjrujem da ćemo imati mjesta za svu djecu čiji roditelji rade, izjavio je gradonačelnik Damir Mandić, na današnjoj pressici o obnovi Vrtića Dubovac.

Radovi na cjelovitoj rekonstrukciji objekta, jednog od najstarijih vrtićkih u gradu, vrijedni su 8,1 milijun kuna, od čega će dio stići iz EU i Ministarstva regionalnog razvoja, a okoliša i parkirališta, te proširenja dijela Kupske ulice, još 800.000 kuna. Većinu sredstava, oko 6 milijuna kuna, izdvojit će sam Grad.

U Vrtić je prije početka radova išlo 160 djece u 7 skupina, a uređenje bi kapacitete trebalo povećati za još jednu. Ne pokvare li planove nova, korona pravila o smještaju djece.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest