DOBRO ĆE DOĆI

Obrtnicima i poduzetnicima iz Karlovačke županije za sva pitanja otvoreni telefoni i mailovi – pitajte što vas zanima

Po novom, Razvojna agencija savjetovat će i privatne tvrtke, ne samo javne kao do sad

– Informacija je puno, ali ne postoji sustavno formirana baza gdje poduzetnici i obrtnici mogu doznati koje mjere mogu koristiti i slično. U ovim četirima institucijma vlasnik obrta ili tvrtke neće se upućivati na neku stranicu, nego će dobiti odgovore koji se tiču samo njega, najavila je na današnjoj pressici dožupanica Martina Furdek Hajdin, predstavivši Radnu skupinu za pomoć gospodarstvu za vrijeme trajanja epidemije koronavirusom.

U njoj su predstavnici Karlovačke županije, Regionalne razvojne agencije HGK – Županijske komore Karlovac i Obrtničke komore Karlovačke županije i to, redom: Tihana Stanković Čohan: 666 138, stankovic-cohan@kazup.hr, Ivana Šulentić: 099 34 97 431, sulentic@ra-kazup.hr i Antonia Bonetić: 095 39 69 654, bonetic@ra-kazup.hr, Brigita Palajsa Škarjak: 640 078, 611 180 ili 612 111, bskarjak@hgk.hr, te Ivana Spudić: 091 93 33 521, spudic@okkz.hr.

One će gospodarstvenicima i poduzetnicima davati informacije o aktualnim mjerama pomoći s lokalne, regionalne i nacionalne razine, uz objedinjavanje preporuka Zavoda za javno zdravstvo kao i Odluka Stožera civilne zaštite. Uz to Regionalna razvojna agencija, savjetima će pomagati poduzetnicima iz Karlovačke županije, koji provode EU projekte.

– EU projekti idu dalje, javne nabave idu dalje. U ovoj financijskoj perspektivi na području županije ugovoreno je projekata za 778 milijuna kuna; s današnjim danom ih je u provedbi oko 400 milijuna. To je 40-ak individualnih projekata, od kojih 17 provode poduzetnici. Obzirom da je ova kriza zatekla korisnike tih sredstava, puno je upita kako nastaviti projekte u ovim uvjetima jer se neke aktivnosti ne mogu provoditi. A od one 63 mjere s nacionalne razine, neke su usmjerene upravo na korisnike bespovratnih sredstava, kazao je zamjenik ravnatelja Krunoslav Kralj.

Sve mjere pomoći dobro će doći većini od oko 2.000 tvrtki i 1.923 obrta u Karlovačkoj županiji, a kako bi Županija točno odredila na što će potrošiti 500.000 kuna rezerviranih u proračunu za pomoć gospodarstvu, pozvani su svi da popune upitnik objavljen na www.kazup.hr. Na temelju dobivenih rezultata, odnosno, potreba obrta i tvrtki u županiji, utvrdit će nove mjere pomoći za spomenutih pola milijuna kuna.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest