bit će sigurniji

Nakon što je mali Karlovčanin kroz jedan skoro propao, ViK mijenja sve poklopce na Trgu Matije Gupca, ali i podsjeća: vozila tuda ne smiju!

Na tim su šahtovima bili zamjenski poklopci jer su originalni, skupocjeni - ukradeni

Trg Matije Gupca od danas će imati nove poklopce na šahtovima pa se scene poput one prošlomjesečne, kada se jedan izmaknuo pod nogama djeteta, više ne bi trebale ponavljati. Naravno, ne budu li i ovi ponovno ukradeni ili preko njih, premda je to pješačka zona, prelazili kakvi kamioni.

Vodovod i kanalizacija, naime, mijenja svih pet poklopaca, jednog vodomjernog, ostalih oborinske odvodnje, a ne samo onog “problematičnog”, koji se pomaknuo pod nogama osmogodišnjaka, kojeg je od težih ozljeda spasila prisebnost majke i prolaznika. Od tada je taj poklopac bio osiguran nosačem, zamjena je bila planirana odmah, no gotovo mjesec dana, zbog znanih nam okolnosti oko koronavirusa, potrajala je nabava novih.

Ovi su, doznajemo u ViK-u, izuzetne kvalitete, vrijednosti 19.600 kuna bez PDV-a pa je onda za nadati se da ovaj put neće završiti kao njihovi pre-prethodnici: u rukama kradljivaca kojima je vlastita zarada puno važnija nego sigurnost Karlovčana, čak i djece, poput mališana zbog kojeg je ViK na ponovnu zamjenu poklopaca i krenuo.

I oni zamjenski, koji su tamo stajali do danas, bili su primjereni prostoru na kojem su – pješačkoj zoni – ali je utvrđeno da je onaj “sporni”  popustio jer su preko njega prelazila teška vozila.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest