TKO TO MOŽE PLATIT?

Grad prodaje livadu nedaleko drvenog mosta za 820.000 kuna – nalazi se tik do bivšeg restorana koji je nedavno kupio poznati poduzetnik!

Je li zemljište prodano i kome, znat će se već u petak poslije podneva, do kada je rok za pristizanje ponuda, a onda i njihovo otvaranje

Livadu kraj Korane, od nepunih 2.000 kvadrata, Grad Karlovac ponudio je na prodaju za 820.000 kuna. Razlog prodaji je manje prihoda zbog korona krize, ali poticaj je bio i pristiglo pismo namjere potencijalnog, za sad anonimnog kupca.

Natječaj je otvoren do 24. srpnja.

Grad je, pojašnjavaju nam u gradskoj upravi, javni natječaj za prodaju zemljišta objavio jer “nema interes za zadržavanje prava vlasništva na navedenoj nekretnini”.

– Zemljište oznake k.č.br. 961/3, livada na Korani, površine 1842 m2, k.o. Karlovac II nalazi se pokraj parcele nekadašnjeg restorana u Ulici Ruski put. Početna kupoprodajna cijena zemljišta iznosi 820.000,00 kuna, a natječaj je otvoren do 24.07.2020. godine, navode u Gradu.

Da bi u nadmetanju za to zemljišta zainteresirani mogli sudjelovati, moraju uplatiti jamčevinu, 10 posto od početne cijene, a prodano će biti onome tko ponudi najvišu cijenu. Mogao bi to biti već Gradu, ne i javnosti, poznat potencijalni kupac. Jer, uz manjak prihoda, i njegovo pismo namjere pripomoglo je Gradu da se odluči na prodaju. Do sada tu livadu pored rijeke nije pokušavao prodati.

– S obzirom na smanjene prihode uslijed krize uzrokovane korona virusom, odlučili smo se ponuditi i tu nekretninu na prodaju. Grad Karlovac zaprimio je pismo namjere za kupnju navedene nekretnine, potvrđuju u gradskoj upravi.

Je li zemljište prodano i kome, znat će se već u petak poslije podneva, do kada je rok za pristizanje ponuda, a onda i njihovo otvaranje.

Tko je mogući kupac i investitor u ovo prilično vrijedno zemljište koje se nalazi točno preko puta teniskih terena i tik do nekadašnjeg restorana “Plavo nebo” na Ruskom putu prema starom drvenom mostu?

Pa, recimo samo da je zemljište na kojemu se nalazi bivši ugostiteljski objekt kupio Vladimir Vuković, investitor u sada već drugu stambenu zgradu u Grabriku, pa je sasvim izvjesno da on ima poslovni interes za kupnju ove gradske čestice.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest