Još malo

Vrtić Dubovac uskoro “kao nov”, energetski obnovljen, opremljen i uređen – mališanima otvara vrata početkom rujna

Ovo je jedan od najstarijih vrtićkih objekata u Karlovcu, izgrađen 1973.

Dječji vrtić Dubovac, jedan od najstarijih u Karlovcu, izgrađen 1973., do rujna će biti u cjelosti rekonstruiran, uređen i opremljen, što će stajati 9,1 milijun kuna.

To znači i da će biti energetski obnovljen: nove vanjske stolarije, izolirane fasade, krova i podova, za što je biti izdvojeno 7,4 milijuna kuna, od kojih je iz dio iz EU, većina iz kredita od 5,9 milijuna kuna koji je podigao Grad.

– Energetska obnova sufinancirana je sredstvima Europske unije, iz Europskog fonda za regionalni razvoj, Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. Vrijednost prihvatljivih troškova je 4.280.168,38 kuna, a iz Europskog fonda za regionalni razvoj osigurana su bespovratna sredstva u iznosu 1.748.088,31 kunu. Ukupna vrijednost investicije iznosi 7.475.081,63 kuna, a preostali dio sredstava osigurao je Grad Karlovac, kažu u gradskoj upravi.

Osim energetske obnove, u vrtiću će biti uređen i opremljen unutarnji prostora, a pored njega uređeno parkiralište i zelene površine, pješačke staze, postavljena nova ograda, te proširen dio Kupske ulice pa je ukupna vrijednost projekta 9.150.000 kuna.

– Završetak radova očekuje se početkom rujna kada će biti i službeno otvorenje, najavljuju u Gradu.

U Dječji vrtić Dubovac je prije rekonstrukcije išlo 160 djece u 7 skupina, a uređenje će kapacitete povećati za još jednu. Od početka radova smješteni su u druge vrtiće u gradu, no s novom pedagoškom godinom vraćaju se u svoj, stari/novi vrtić.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest