Dugoreška Arkada kupuje strojeve, povećava proizvodnju, broj zaposlenih i izvoz – dobila 3,6 milijuna kuna iz EU fonda

.

U travnju prošle godine, kad je otvoren natječaj Fonda za regionalni razvoj, odmah su počeli pripremati potrebnu dokumentaciju i već u lipnju predali svu natječajnu dokumentaciju nadležnom ministarstvu. Nakon završenog ocjenjivanja, drugi u Hrvatskoj od prijavitelja, potpisali su ugovor kojim su za realizaciju EU projekta pod nazivom ” Povećanje kapaciteta Arkade za proizvodnju kamenih agregata i radove u niskogradnji” ukupno vrijednog 12,9 milijuna kuna, odnosno 10,2 bez PDV-a, ostvarili bespovratnu potporu od 3,6 milijuna kuna.

Uz gotovo pola milijuna eura iz EU fonda preostali iznos potreban za realizaciju projekta, oko 6,6 milijuna kuna, osigurat će sama tvrtka, a nabavit će ukupno 7 novih strojeva i tako povećati godišnju proizvodnju kamenih agregata za 20 posto, energetsku učinkovitost, a izvoz kojeg u 2014. godini uopće nisu imali, u narednom periodu povećati na 1,7 milijuna kuna godišnje. U skladu s razvijanjem projekta, bit će zaposleno još sedam novih radnika, a i ukupni prihodi tvrtke sa sadašnjih 35 milijuna kuna godišnje u narednom periodu narast će na 44 milijuna kuna.

– U našoj djelatnosti važno je kontinuirano ulagati u razvoj, modernizaciju, a kako mi svake godine ulažemo oko 5 milijuna kuna, tako ćemo i nastaviti i dalje razvijajući ovaj projekt. Ovo je tek početak jer namjeravamo i nadalje pratiti natječaje i pripremati projekte za fondove, a vjerujem da će nas slijediti i drugi manji poduzetnici, zaključila je Ivanić.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest