UREĐENA GROBLJA

Karlovačka groblja spremna za blagdan Svih svetih, drugačiji od svih dosadašnjih – izbjegavajte gužve, nosite maske, držite distancu

Građanima će na najvećim karlovačkim grobljima na usluzi biti i radnici Zelenila

Karlovačka groblja, 22 kojima upravlja Zelenilo, dodatno su uređena i spremna će dočekati blagdan Svih svetih, ove godine drugačiji od svih dosadašnjih, u epidemiji koronavirusa. Upravo zato svi posjetitelji grobalja moraju se pridržavati mjera zaštite, nositi maske, izbjegavati grupiranja, držati distancu i čuvati zdravlje svih nas.

Poručeno je to s današnje pressice na Katoličkom groblju Dubovac, koje obilježava 200 godina od otvaranja baš 1. studenog. Na njemu i na Jamadolu, najavio je direktor Zelenila Tomislav Vukelić, posjetiteljima će na usluzi biti radnici ove tvrtke, od 10 do 18 sati, a cijeli ovaj tjedan na Jamadolu im je na raspolaganju besplatan prijevoz ukrasnih zrnca i ostalog materijala za uređenje grobnih mjesta, također od 10 do 18 sati.

Od sutra će na snazi biti posebna regulacija prometa prema grobljima, a zbog radova na D-6, gradonačelnik Damir Mandić na Dubovcu je pozvao sve na razumijevanje i strpljenje.

– Pozivam sve koji će dolaziti na posljednja počivališta svojih najmilijih da maksimalno poštujemo mjere zaštite zdravlja. Vjerujem, obzirom da se radi o vikendu, da se možemo tako organizirati i ne grupiramo previše na grobljima, a ako do njih dođe, da to bude na distanci i brinući o zdravlju jedni drugih. Smatram da maska ne bi trebala smetati, a tako ćemo dodatno doprinjeti zaštiti; obzirom na brojke u Karlovcu i županiji mislim da nitko ne bi trebao imati dvojbi oko poštivanja mjera, odnosno, brige o zdravlju, poručio je Mandić.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest