JEDINSTVEN PROJEKT

U KAkvartu gradskim četvrtima i mjesnim odborima na raspolaganju 750.000 kuna – prijava projekata do 12. travnja

Dokumentacija za prijavu je na www.karlovac.hr

Grad Karlovac je, šestu godinu za redom, objavio javni poziv za dodjelu sredstava gradskim četvrtima i mjesnim odborima iz projekta KAkvart, jedinstvenog u zemlji. Otvoren je do 12. travnja, a ove godine predviđena su sredstva od 750.000 kuna.

– I to 500.000 kuna za komunalne projekte, a 250.000 za društvene. Dokumentacija je na www.karlovac.hr. Projekt ide već godinama i vjerujem da u ispunjavanju obrazaca neće biti problema, a ako ih bude, pitanja se mogu postaviti na kakvart@karlovac.hr. O projektima će odlučivati povjerenstvo od sedam članova, a rezultati će biti poznati krajem travnja ili početkom svibnja. U roku od 90 dana projekti trebaju biti započeti, te dovršeni do kraja 2021., kazao je Stjepan Mrežar, pročelnik Ureda gradonačelnika, dodavši da se nada kreativnim i korisnim projektima.

KAkvart je, po riječima Ljudmile Bratko Gašpić iz Heineken Hrvatska, potvrdio da suradnja javnog i privatnog sektora i volontera može donijeti uspjehe, a to se pokazalo projektima koji su mijenjali lice grada i donosili kvalitetniji život lokalnoj sredini.

Za 5. godišnjicu suradnje u ovom projektu KAkvart je dobio novi vizualni identitet, kojeg je Heineken razvio u suradnji s Gradom i agencijom Bruketa&Žinić&Grey.

Do sad je podršku KAkvarta dobilo 107 projekata u 35 gradskih četvrti i mjesnih odbora, u ukupnom iznosu od 3,2 milijuna kuna. No, vrijednost realiziranih projekata je puno veća pribroje li se vlastita sredstva GČ i MO, razne donacije i više od 30.000 volonterskih sati.

– Kada govorimo o vijećima mjesnih odbora i gradskih četvrti često zaboravljamo činjenicu da su svi vijećnici volonteri. Oni taj posao odrađuju volonterski u svoje slobodno vrijeme i spremni su se posvetiti svom MO i GČ. Logično je da ovaj projekt bude naslonjen upravo na vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora zato što ti ljudi znaju prepoznati i imaju informacije s terena koji bi to manji projekti, društveni i komunalni, mogli podignuti kvalitetu življenja u njihovim MO i GČ, rekao je gradonačelnik Damir Mandić i zahvalio svim vijećnicima koji brinu o svojim MO i GČ, te pozvao udruge da se jave vijećima svojih mjesnih odbora i gradskih četvrti i vide mogu li njihovi projekti biti zajednička priča.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest