TRAŽI ODGOVORE

Hoffman zabrinut zbog moguće naplate parkiranja u Krležinoj: To bi bio novi udar na građane! Čekam odgovor gradonačelnika

foto ilustracija - arhiva KAportala

- Stanari s kojima sam razgovarao su bijesni, ali ne žele u javnost, predstavnici stanara kažu: neka bude status quo, a to, po meni nije dobro, treba reći da li će naplate biti ili ne, kazao je Hoffman.

– Moj stav, kao, vjerujem, i većine građana u ovom kvartu je: ne! Stanari s kojima sam razgovarao su bijesni, ali ne žele u javnost, predstavnici stanara kažu: neka bude status quo, a to, po meni nije dobro, treba reći da li će naplate biti ili ne. Ima ovdje i ljudi koje nitko ništa ne pita, vlasnika garaža, vlasnika poslovnih prostora u tim zgradama, s kojima sam razgovarao. Smiješno je kada mi neki od predstavnika stanara pričaju da su građani suvlasnici prostora, Grad je, šokirani su, kažu: Provući će to! Ljudi, onda se treba pobuniti, tako su riješeni problemi drugdje. Ne bih volio da se u Karlovcu desi scenarij iz Zagreba: da se zbog još jednog dodatnog nameta uvodi naplata parkinga pod okriljem rješavanja nekih problema, poručio je Hrvoje Hoffman, stanar u Ulici Miroslava Krleže, upozorivši na nakanu uvođenja naplate parkiranja kod zgrada na broju 2 i 4.

To je, tvrdi, pokrenula vijećnica u Vijeću GČ Ivane Mehle, koja mu u njihovoj korespodenciji piše da se radi o inicijativi njenih i njegovih susjeda koji uvođenjem naplate žele riješiti problem parkiranja na parkiralištima ispred svojih zgrada, nastao, navodno, ponajprije zbog parkiranja onih koji na tim mjestima parkiraju dok rade, te susjeda iz zgrada 6 i 8.

– A to je smiješno! Ova mjera bi pogodila mlade obitelji, nezaposlene i osobito umirovljenike, kojima je, s obzirom na (pravi) prosjek hrvatskih mirovina, svaka kuna od životnog značaja; a i velikoj većini zaposlenih u Lijepoj Našoj, pa tako i našem malom gradu ne cvatu ruže (ma koliko neki tvrdili suprotno). Pri tome treba uzeti u obzir da je već dugo vremena prisutna kriza uzrokovana koronavirusom, koja je prouzročila gubitak radnih mjesta brojnih ljudi, te dodatno ugrozila sve, a osobito prethodno navedene skupine građana. Tako da i ovaj iznos od 450 kuna godišnje kao sredstvo nekog “rješavanja” problema s tog aspekta baš i ne smatram primjerenim, rekao je Hoffman.

O svemu je obavijestio Inkasator, od kojeg je odgovor stigao, te Grad pa čeka očitovanje gradonačelnika.

– Zabrinut zbog toga što “odluku na kraju svega donosi gradonačelnik”, uputio sam i gradonačelniku dopis sa pitanjem glede ovoga “rješavanja problema parkiranja stanara”, ali i drugih potencijalnih sličnih situacija. Smatram da ta pitanja imaju smisla, osobito što se GČ Novi Centar tiče, jer i glede Naselja Marka Marulića, koje se sada uređuje, glede parkinga kruže glasine koje smatram da treba rasčistiti kako bi građani bili na miru ili će naprasno postati svjesni da se namjerava uvesti još jedan dodatni udar na kućni budžet, na bandićevski način naplata parkinga na svakom mjestu, a i sami znamo gdje su grad i županija po razvijenosti, zaključio je Hoffman.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest