SJAJAN PROJEKT

“Škola za sve uz pomoćnike u nastavi” u četiri godine osigurala podršku za 75 učenika s teškoćama u razvoju – imat će ih i u novoj školskoj godini

- Stvaranje atmosfere u školama kojom promičemo uključivost i razumijevanje među učenicima, ustvari, je njegova najveća vrijednost, kazao je Mandić.

“Škola za sve uz pomoćnike u nastavi” – projekt Grada Karlovca vrijedan 8,1 milijun kuna, od kojih je 7,5 stiglo iz EU, u četiri godine omogućio je da 75 učenika s teškoćama u razvoju ostvari podršku pomoćnika u nastavi, njih 46, a imat će ih i u novoj školskoj godini.

Rečeno je to na današnjoj pressici, na kojoj je najavljeno da će, s početkom škole, 67 karlovačkih učenika imati 47 pomoćnika u nastavi.

Uz njihovu potporu, pohađat će redovnu nastavu.

– Uključivanjem pomoćnika i potpore u nastavi postiže se socijalizacija djece, prihvaćanje različitosti, razvoj tolerancije i, što je jako bitno, samopouzdanje i onaj osjećaj “ja to mogu”. Kada to postignemo, onda zaista vidimo i da smo ostvarili naš cilj, kazala je pročelnica Draženka Sila Ljubenko, istaknuvši važnost zajedničkog rada roditelja, koordinatora i djece.

Kada govorimo o EU sredstvima, po riječima gradonačelnika Damira Mandića, uglavnom pomislimo na građevine i slično, ali bez europskog novca, ovakav program Grad Karlovac bi vrlo teško mogao provesti.

– Blagodat tog europskog novca je i u ovakvim projektima koji financijski nisu toliko značajni, ali je njihov učinak jednako vrijedan i važan. A stvaranje atmosfere kojom promičemo uključivost i razumijevanje među učenicima, ustvari, je najveća vrijednost ovog projekta, zaključio je Mandić.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest