SVI SRETNI

Projekt KAkvart: Borlin dobio košarkaško igralište vrijedno 107 tisuća kuna, Mandić: Mještani sami radili za korist zajednice

Na ovogodišnjem natječaju KAkvart podržano je 25 projekata za koje je izdvojeno 750 tisuća kuna.

– Danas je službeno otvoreno novoizgrađeno košarkaško igralište na Borlin. Projekt vrijedan 109 tisuća kuna, uz sredstva KA Kvarta, donacije privatnih obrtnika, te volonterizam mještana oduševilo je sve, javljaju iz karlovačke gradske uprave. 

– Odlučili smo se na izgradnju igrališta jer nam je nedostajalo i inicijativa se pokazala opravdanom, jer od kada je stavljena podloga, igralište je svaki dan puno. Udruga Conloc, MO Borlin i Grad Karlovac, kroz KAkvart, financirali su zemljane radove, temeljenje, podlogu i vodoopskrbne instalacije, a konstrukciju, tablu za koš i koš su donirali Udruga Conloc i sponzori, ispričao je predsjednik MO Borlin, Renato Cerovac. 

– Mještani su odvojili svoje slobodno vrijeme da bi ovo napravili i uredili za korist svoje zajednice, a ovaj projekt možemo biti primjer nekim budućim projektima gradskih četvrti i mjesnih odbora, dodao je gradonačelnik Mandić. 

Iako prvotno zamišljen za realizaciju manjih komunalnih projekata, projekt KAkvart se razvio i sada zahtjeva ozbiljniji pristup mjesnih odbora i gradskih četvrti, kompleksnije planiranje i provođenje. 

Podsjetimo, projekt KAkvart pokrenut je 2016. godine, a čini spoj aktivnosti Grada Karlovca, privatnog sektora i volonterizma, u čemu veliku ulogu imaju građani koji biraju i prijavljuju projekte koje smatraju važnima, te svojim angažmanom osiguravaju njihovo provođenje.

U dosadašnjih pet godina podržano je 107 projekata u 35 gradskih četvrti i mjesnih odbora, u ukupnom iznosu 3,2 milijuna kuna. Vrijednost realiziranih projekata je puno veća kada se pribroje vlastita sredstva Gradskih četvrti i Mjesnih odbora, donacije i više od 30 tisuća volonterskih sati građana.

Na ovogodišnjem natječaju KAkvart podržano je 25 projekata za koje je izdvojeno 750 tisuća kuna.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest