PREKO PUTA TESLE

“Pametno” parkiralište kod Sportske dvorane još na čekanju: Zbog previsokih ponuda poništen javni natječaj, kad će novi – ne zna se

Parkiralište s 56 parkirališnih mjesta, od kojih četiri za osobe smanjene pokretljivosti, a dva s punionicama za električna vozila, bit će drugačije od svih ostalih u Karlovcu.

“Pametno” parkiralište preko puta Gimnazije i budućeg Tesla centra još će neko vrijeme to biti samo na papiru jer je zbog previsokih cijena poništen natječaj za izvođača radova.

Potvrdili su nam to u karlovačkoj gradskoj upravi, preciziravši da je postupak javne nabave za izgradnju parkirališta okončan poništenjem postupka.

– Jer je cijena najpovoljnije ponude bila veća od procijenjene vrijednosti nabave, odnosno cijena ponude prelazi osigurana novčana sredstva Grada Karlovca kao javnog naručitelja, koja su predviđena za navedene radove. Procijenjena vrijednost nabave iznosila je 3.045.000,00 kn bez PDV-a. Za izgradnju parkirališta provest će se novi postupak javne nabave, kazali su nam u Gradu.

Kada će novi postupak, za sad se ne zna.

– Stručno povjerenstvo zaključilo je da se s projektantom napravi analiza da li je potrebno napraviti izmjene troškovnika s obzirom na veliku razliku u cijeni između dvije ponude. O toj analizi ovisi kada će postupak biti ponovljen, rekli su nam u Gradu.

A kada bude napravljeno, parkiralište s 56 parkirališnih mjesta, od kojih četiri za osobe smanjene pokretljivosti, a dva s punionicama za električna vozila, bit će drugačije od svih ostalih u Karlovcu. Uostalom, i radi se kao dio projekta Nikola Tesla Experience Center pa će imati i skulpturalni park tematski vezan uz Teslu, te nadstrešnicu s fotonaponskim ćelijama ispod koje će biti pametni sadržaji i interaktivni zid.

– Projektom je predviđeno da se s postojećim ulazom na parcelu uđe na parking, odakle se formiraju sjeverno i južno parkiralište, kao dvije zasebne zone, odnosno dva bloka parkiranja. Kao dio urbane opreme postavit će se pametne klupe i WiFi hotspot, kao i podna LED rasvjeta koja će vozača uputiti do parkirališnog mjesta i olakšati snalaženje na parkiralištu. Sjeverni dio parkirališta ima ulaz s južne strane i ima okomito parkiranje, te ima kružnu prometnicu koja izlazi na istom mjestu gdje se u taj blok parkirališta ulazi. Južno je parkiranje riješeno ulaskom s istoka. Taj blok parkiranja riješen je kosim parkiranjem s jednosmjernim kretanjem, pojasnili su.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest