DANAS NEĆE NA POSAO

Među jučer testiranim djelatnicima javne uprave u Karlovačkoj županiji bilo i 38 pozitivnih na koronu, Mandić sinoć razgovarao s prosvjednicima

Kako se u javnoj upravi provodila kontrola Covid potvrda saznat ćemo kasnije, no svoje je obraćanje ovom prigodom, doduše putem Facebooka kasno sinoć imao gradonačelnik Karlovca Damir Mandić.

Od 7 ujutro krenula je i kontrola Covid potvrda za sve zaposlenike u javnoj upravi, od karlovačke gradske uprave, županije, škola, svih drugih ustanova, policije, zavoda… 

Oni zaposlenici koji nemaju covid potvrde jučer su morali obaviti testiranje brzim antigenskim testom, a kako nam je jutros rekao pročelnik Ureda županice Branko Zoretić, testirano je ukupno 1.257 osoba, a među njima je bilo i onih koji su zaraženi pa tako definitivno danas neće doći na posao.

– Od 1.257 osoba testiranih brzim antigenskim testom 38 je bilo pozitivno na koronavirus. Ovo je podatak za cijelu Karlovačku županiju osim bolnica Ogulin i Duga Resa, a radi se o 6 domova zdravlja, Zavoda za hitnu medicinu i OB Karlovac, rekao je Zoretić.

Kako je dodao, u Zavodu za hitnu medicinu testirano je 377 osoba, a testiralo se sve do 21.30 sati, na drive-inu u Luščiću je testirano 277 osoba i u OB Karlovac njih 230.

Kako se u javnoj upravi provodila kontrola Covid potvrda saznat ćemo kasnije, no svoje je obraćanje ovom prigodom, doduše putem Facebooka kasno sinoć imao gradonačelnik Karlovca Damir Mandić.

https://vijesti.rtl.hr/video/467408/kontrola-covid-potvrda-16-studenog-2021/%20/?autoplay=true&src=kaportal_hr

– Večeras sam naišao na naše sugrađane koji već nekoliko dana prosvjeduju protiv Covid potvrda. Svoje svijeće ostavili su pred vratima Gradske uprave. Neke poznajem. I iznimno poštujem zbog njihovog posla i doprinosa svakodnevnom životu u gradu. Neke ne poznajem baš tako dobro, piše Mandić u kasni sat. 

– I tako, baš smo se uljudno porazgovarali. Naravno, svatko iz svog uvjerenja, poprilično suprostavljenih argumenata. Bez ambicija uvjeravanja ili razuvjeravanja. I njima i meni najjači argument bio je zdrav razum! Pravo izbora? Ustavna prava? Teorija zavjere? Politička zavjera? Biskupi i Papa? Pravo na zdravlje? Zašto testiranje? Liječnici? Cijepljenje? Zdrav razum? I, kako dalje!? Mi cijepljeni smo izabrali. Necijepljeni su isto tako izabrali. Predubok je ponor nepovjerenja, kako među nama, tako i u društvu. I to nije dobro. A život ide dalje. Dan po dan, piše gradonačelnik. 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest