GRADNJA INFRASTRUKTURE

Ministar Butković na gradilištu na Turnju: Obilaznica će biti gotova do sredine 2022. godine. O nedostacima na D-6 ne zna previše – informacije je dao prvi čovjek HC-a

U Hrvatskim cestama su probleme na D-6 naravno uočili, pa Škorić kaže da bi do kraja mjeseca trebali biti završeni svi asfalterski radovi i onda će se krenuti s otklanjanjem svih nedostataka, poklopaca šahtova a sve će biti gotovo

Par tjedana nakon obljetnice velike tragedije na Turnju koja je rezultirala građanskim buntom stanovnika ove karlovačke gradske četvrti, danas svjedočimo opsežnim radovima na obilaznici, davno zaboravljenom projektu koji je isto tako davno trebao biti završen.

Danas je, naime, na gradilište stigao ministar mora, prometa i infrastruktura Oleg Butković u pratnji predsjednika Uprave Hrvatskih cesta Josipa Škorića, predsjednika Uprave HŽ Infrastrukture Ivana Kršića i lokalnih dužnosnika. 

Ministar je razgledao radove na izgradnji nove dionice brze ceste u duljini 6,2 kilometra od Mostanja do Vukmaničkog Cerovca.

– Drago mi je da sam u obilasku ovog značajnog infrastrukturnog objekta danas, ne samo za Karlovačku županiju nego i za cijelu Hrvatsku, a radi se o obilaznici Turnja, projekt koji je dugo najavljivan, evo ide svome kraju, rekapo je ministar Butković. Kako dodaje, vidio je da radovi idu jako dobro, očekuje će negdje sredinom 2022. godine cijeli posao i biti završen.

Podsjetimo, radovi su započeli u srpnju 2020. godine a nova dionica će se pri završetku radova spojiti na postojeću državnu cestu DC1 s glavnim smjerom prema Plitvicama. Procijenjena vrijednost radova je 150 milijuna kuna, a nositelj projekta su Hrvatske ceste. Navedenim projektom izmjestit će se državna cesta izvan naselja Turanj, što će dovesti do povećanja sigurnosti prometa i kvalitetniji protok vozila obzirom na pojačani promet u ljetnim mjesecima.

Butković se osvrnuo i na duge uspješne projekte u gradu Karlovcu. Kako kaže, od ostalih projekata to je most u Donjem Pokupju koji će biti gotov u veljači.

Ministar je govorio i o puno većem infrastrukturnom projektu od velikog značaja za cijelu zemlju, a to je obnova pruge Hrvatski Leskovac – Karlovac.

– To uključuje i mnogo infrastrukturne intervencije ovdje u samom gradu Karlovcu, tako da vjerujem da ćemo na tom sastanku potaknuti još neke teme, vjerojatno i funkcioniranje Županijske uprave za ceste i vidjeti što u 2022. godini treba napraviti da prometna infrastruktura bude još još bolja, kaže ministar.

Na novinarska pitanja nije ostao neokrznut i za rekli bismo sramotnu obnovu D-6 u karlovačkom naselju Borlin.

– Dotaknut ćemo se i D-6, koliko sam uspio s perdsjednikom uprave razgovarati, do kraja godine bi radovi trebali biti privedeni svome kraju, vidjet ćemo trenutnu situaciju, tu su i stručne službe iz Hrvatskih cesta, rekao je ministar dodavši da nema podataka o nepravilnostima u radovima. 

Bolje je sa situacijom na D-6 upoznat predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorič koji se pohvali o da u ovom trenutku imaju 400 milijuna kuna aktivnih ugovoa na području Karlovačke županije, osim izmještanja D-1 od 150 milijuna kuna, mosta Ozalj od 53 milijuna kuna i Marmontova D- 6, znači ukupno oko 400 milijuna kuna.

Kako kaže, kreće projekt rotora Logorišta i izgradnje pješačkih staza u Tušiloviću.

U Hrvatskim cestama su probleme na D-6 naravno uočili, pa Škorić kaže da bi do kraja mjeseca trebali biti završeni svi asfalterski radovi i onda će se krenuti s otklanjanjem svih nedostataka, poklopaca šahtova a sve će biti gotovo, tvrdi prvi čovjek HC-a, do kraja godine. 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest