IDEALNO DA GA NEMA

Smanjuju se prirez i porez na potrošnju, trebat će krpati “rupu” od 4,5 milijuna kuna – Mandić pozvao poslodavce da taj dio usmjere radnicima

foto ilustracija KAportal/Pixsell

Nakon novog smanjenja prireza Karlovac će biti među deset najvećih gradova u Hrvatskoj koji ima najmanji prirez, jedini ispod 10 posto i bit će 50 posto manji nego u glavnom gradu Zagrebu.

Na današnjoj sjednici karlovačkog Gradskog vijeća Karlovca odlučivat će se o smanjenju prireza s 12 na 9 posto, te smanjenja poreza na potrošnju koji se naplaćuje u ugostiteljstvu s 3 na dva posto. 

Po riječima gradonačelnika Damira Mandića, provedeno je savjetovanje te su se primjedbe uglavnom odnosile na to da te poreze treba posve ukinuti, no smatra da je i ovo korak k tome cilju.

– 2014. godine smo s 14 posto išli na 12 posto i sad s 12 na 9 posto. Cilj je i bilo bi idealno da ga u potpunosti ukinemo. Većem broju zaposlenika u Karlovcu to neće donijeti značajan pomak u primanjima, no prilika je da pozovemo poslodavce da taj dio usmjere zaposlenicima, isto tako i za porez na potrošnju. Mislimo da to je jedna podrška i pomoć svima njima, kao i ugostiteljima da s obzirom da imaju problema s radnom snagom, može im pomoći da je zadrže i da imaju kvalitetnu radnu snagu, rekao je gradonačelnik.

Kako kaže, nakon ovog smanjenja prireza Karlovac će biti među deset najvećih gradova u Hrvatskoj koji ima najmanji prirez, jedini ispod 10 posto i sad nam je 50 posto manji nego u glavnom gradu Zagrebu. 

Ovim smanjenjem u gradskoj blagajni će se otvoriti rupa od 4,5 milijuna kuna na godišnjoj razini no to će se, dodaje Mandić, riješiti racionalizacijom poslovanja, te vjeruje da ćemo u tom dijelu uspjeti. 

– Sutra je na Gradskom vijeću odluka, uvjeren sam da će proći i da ćemo imati što šire suglasje na tu temu, zaključio je. 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest