GRADSKO VIJEĆE

Online sjednica Gradskog vijeća mlaka i bez žustre rasprave! Adamec (Možemo!): Gdje je zapela obnova mosta na Rakovcu, umjesto toga bavili smo se imenovanjem

Još 2019. zaprimljen je zahtjev za rekonstrukciju mosta i onda u rujnu ove godine, tek dan prije imenovanja taj je zahtjev odbijen. Bavili smo se imenom i imenovanjem, a stopira se uređenje koje je zaista potrebno, pa me zanima je li se to planira, pitao je Adamec.

Kao što je bilo i za očekivati, “aktualni sat” današnje online sjednice Gradskog vijeća prošao je mlako i bez žustre rasprave, a ovaj put su svoja pitanja postavila osam vijećnika, odnosno vijećnice, po četiri iz pozicije i četiri iz oporbe.

Podsjetimo, prošli put je iz redova oporbe bilo primjedbi da se vijećnici HDZ-a i njihovih političkih partnera javljaju se s “naručenim” pitanjima, pa onda tako razvodne raspravu. Sada su išli po sistemu jedan vladajući, jedan oporba no žešće teme su izostale a odnosile su se uglavnom na komunalne probleme. Vidjet ćemo hoće li nastavak sjednice donijeti nešto zanimljivije, posebno točka u kojoj se budu izabirali članovi nadzornih odbora gradskih tvrtki. 

Dobriša Adamec iz Platforme Možemo! pitao je gdje je zapela rekonstukcija mosta na Korani na Rakovcu koji je dobio novo ime – ono Specijalne jedinice policije Grom, a nikad nije doživio rekonstrukciju koja je toliko potrebna. 

– Pričalo se da vapi za uređenjem, za boljom ogradom i osvjetljenjem. Još 2019. zaprimljen je zahtjev za rekonstrukciju građevine i onda u rujnu ove godine, tek dan prije imenovanja je taj zahtjev odbijen. Bavili smo se imenom i imenovanjem, a stopira se uređenje koje je zaista potrebno, pa me zanima je li se to planira, pitao je Adamec. 

Pročelnica Upravnog odjela za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša Ana Hranilović Trubić kazala je da je istina da je bila održana e-konferencija za posebne uvjete za most na Rakovcu, ali je bila odbijena. Razlog je, dodaje pročelnica, jer projektant u roku nije podnio svu dokumentaciju, ali je to ipak napravio naknadno nakon roka. 

– E-konferencija je završila 23. studenog i uskoro bi trebao biti završen glavni projekt. Tada će biti podnesen zahtjev za građevinsku dozvolu, rekla je pročelnica. 

Ako dokumentacija i bude gotova, Grad Karlovac neće pristupiti obnovi mosta jer nema novca. Pročelnica kaže da je Grad u kontaktu s Ministarstvom za sufinanciranje jer je zahvat preskup i Grad to ne može sam osigurati, pa kad će most Gromova dobiti novo, itekako potrebno ruho nije poznato. 

Alenko Ribić iz Domovinskog pokreta koji je kao pripadnik SJP Gromovi bio jedan od incijatora da Koranski most dobije ime po zaslužnoj jedinici iz Domovinskog rata rekao je da se tu, što se tiče obnove mosta, može složiti s Adamecom.  

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest